Biz Tech web portal powered by vidi logo2

OpenAI predstavio ChatGPT za poslovne korisnike Istaknuto

OpenAI predstavio ChatGPT za poslovne korisnike

OpenAI je lansirao korporativnu verziju ChatGPT-a s dodatnim značajkama i mjerama za zaštitu privatnosti, najznačajnijim pokušajem ovog startupa dosad da privuče širok spektar poslovnih korisnika i poveća prihode od svog najpoznatijeg proizvoda.

Kao i kod potrošačkih verzija chatbota ove tvrtke, korisnici mogu upisati upit i primiti pisani odgovor od ChatGPT Enterprise-a. Novi alat uključuje neograničenu upotrebu najmoćnijeg generativnog AI modela tvrtke OpenAI, GPT-4, kao i šifriranje podataka te jamstvo da startup neće koristiti podatke od korisnika za razvoj svoje tehnologije. Također omogućuje mogućnost upisivanja znatno duljih upita.

Lansiranje proizvoda ChatGPT Enterprise je korak naprijed u planovima tvrtke OpenAI da zaradi novac od svog široko korištenog chatbota, koji je izuzetno popularan, ali vrlo skup za održavanje jer snažni AI modeli zahtijevaju puno računalne snage. Startup sa sjedištem u San Franciscu već je poduzeo neke korake prema generiranju prihoda putem ChatGPT-a, kao što je prodaja premium pretplate i ponuda tvrtkama plaćenog pristupa svom programskom sučelju aplikacije, koje developeri mogu koristiti za dodavanje chatbota drugim aplikacijama.

Brad Lightcap, glavni operativni direktor tvrtke OpenAI, odbio je pružiti specifične detalje o tome koliko će ChatGPT Enterprise koštati, napominjući da to može varirati na temelju potreba svakog biznisa. Lightcap je rekao da tvrtka „može surađivati sa svima kako bi pronašla najbolji plan za njih“.

„Stvarno smo pokušali izgraditi najbolju verziju ChatGPT-a“, rekao je Lightcap u intervjuu. „To je bio zadatak za tim: Kako izgraditi nešto što je krajnje poboljšanje produktivnosti?“

OpenAI je surađivao s više od 20 tvrtki, od malih startup tvrtki do većih firmi, koje su imale različita iskustva s AI-jem kako bi testirao ChatGPT Enterprise, rekao je Lightcap. Među postojećim korisnicima su kozmetička tvrtka Estée Lauder Cos., proizvođač dizajnerskog softvera Canva Inc. i platforma za automatizaciju Zapier Inc. Rani korisnici proizvoda ga koriste za zadatke poput kodiranja, pomoći u kreativnom radu i odgovaranju na poslovna pitanja, prema OpenAI-u.

ChatGPT je korišten od strane više od 80% tvrtki iz Fortune 500 od kada je lansiran u studenom, izvijestio je OpenAI. Međutim, iako je sve veći broj organizacija pronašao načine za korištenje ChatGPT-a za kodiranje i brainstorming, neke tvrtke namjerno su se suzdržavale od korištenja chatbota i sve većeg broja konkurentnih alata za AI zbog zabrinutosti oko sigurnosti i privatnosti podataka tvrtki te korisnika.

U nastojanju da se suoči s tim zabrinutostima, OpenAI je izjavio da neće trenirati svoje AI modele - proces hranjenja novog sadržaja tehnologiji generativnog AI kako bi se povećala njegova baza znanja - s uputama ili podacima od tvrtki koje koriste ChatGPT Enterprise. Startup trenutačno trenira svoje modele na pisane upute koje korisnici unose online ili putem mobilnih aplikacija za ChatGPT, osim ako korisnici ne odluče zadržati ih, iako njihov softver filtrira osobno prepoznatljive informacije koje dolaze od korisnika. Ne trenira svoj AI na podacima poslanim putem svojeg API-ja.

Neki se također brinu zbog sklonosti velikih jezičnih modela, tehnologije koja leži u osnovi ChatGPT-a, da izmišljaju stvari. Lightcap je istaknuo da je GPT-4, prvi put predstavljen u ožujku, manje sklon stvaranju rezultata od prethodnog AI modela.

„Bez obzira gradite li naš API ili koristite ChatGPT osobno kao potrošač ili ga koristite u radnom kontekstu kao poduzeće, želimo koristiti najkvalitetniji model, najbolje modele, na svim tim mjestima“, rekao je Lightcap.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next