Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Infobip otvara regionalno zaključani podatkovni centar Istaknuto

Aurora Volarević (Infobip) Aurora Volarević (Infobip)

Tvrtka Infobip svojim će korisnicima od početka travnja ove godine omogućiti korištenje regionalno zaključanog podatkovnog centra.

Time ih u Infobipu žele podržati u njihovom postupku usklađivanja s pravilima Europske unije o prijenosu osobnih podataka u treće zemlje.

Najava iz Infobipa stigla je uoči Mobile World Congressa, najvećeg svjetskog sajma mobilne industrije, koji će tijekom idućeg tjedna biti održan u Barceloni u Španjolskoj.

Pohrana i obrada podataka u Europskoj uniji

U srpnju 2020. godine Sud Europske unije donio je odluku pod nazivom Schrems II (u predmetu C-311/18) s dalekosežnim utjecajem na cjelokupno zakonodavstvo koje regulira prijenos osobnih podataka izvan Europske unije. Ova odluka nametnula je dodatne obveze prilikom prijenosa osobnih podataka iz Unije u bilo koju zemlju za koju nije izdana tzv. odluka o primjerenosti. To uključuje i osobne podatke kojima se pristupa izvan Unije.

Neposredno nakon donošenja presude Schrems II, Infobip je poduzeo korake kako bi svojim korisnicima omogućio pohranu i obradu podataka u podatkovnom centru u Uniji, ali i osigurao pružanje sveobuhvatne korisničke podrške s područja EU i drugih primjerenih zemalja.

Otvaranjem regionalno zaključanog EU data centra osigurano je da pristup podacima na Infobipovoj platformi - koje Infobip obrađuje u ime svojih korisnika dok koriste Infobipove proizvode i usluge - bude tehnički moguć samo iz ranije navedenih zemalja.

"Regionalni zaključani data centar predstavlja značajno ulaganje za Infobip. Može mu se pristupiti isključivo s teritorija Europske unije te našim korisnicima može pružiti korisničku podršku isključivo iz EU. Ovo je samo jedna u nizu mjera i postupaka zaštite i dokaz naše predanosti lokaliziranoj pohrani podataka po izboru korisnika", rekla je Infobipova potpredsjednica za korporativne poslove Aurora Volarević.

Korisnici koji žele koristiti usluge spomenutog regionalno zaključanog podatkovnog centra moći će to zatražiti putem online obrasca dostupnog na Infobipovoj stranici ili preko prodajnog zastupnika.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next