Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Egzodus direktora: I suosnivač Slacka odlazi iz Salesforcea Istaknuto

Stewart Butterfield Stewart Butterfield Wikipedia

Stewart Butterfield, glavni izvršni direktor Slacka, u siječnju 2023. godine napustit će tu poziciju.

Butterfield je pomogao u osnivanju Slacka, tvrtke osnovane 2010. godine. Nije ponudio objašnjenje zašto se odlučio na ovaj potez. U internoj poruci zaposlenicima Slacka, koju prenosi CNBC, naveo je kako se namjerava više posvetiti obitelji, zdravlju i osobnim projektima.

Ipak, čini se kako je u Slacku u tijeku kadrovsko preslagivanje većih razmjera.

Niz visoko rangiranih direktora odlazi u siječnju

Najava odlaska Butterfielda iz kompanije u kojoj je proveo 12 godina stigla je manje od tjedan dana nakon što je Bret Taylor, jedan od dva glavna izvršna direktora Salesforcea, dao ostavku.

Slack je u vlasništvu Salesforcea od 2020. godine, kad ga je preuzeo za 27,7 milijardi američkih dolara. Taylor, koji također odlazi u siječnju iduće godine, pomogao je pri dogovaranju te akvizicije.

Marc Benioff, drugi glavni izvršni direktor Salesforcea, ostat će na toj poziciji. Butterfieldov posao privremeno će preuzeti Lidiane Jones, direktorica za računalstvo u oblaku u Salesforceu.

Osim Butterfielda, iz Slacka će također otići i glavna direktorica za proizvode Tamar Yehoshua, piše New York Times. Nju bi trebao naslijediti Noah Weiss, viši dopredsjednik za razvoj proizvoda u Slacku.

Slack je nakon osnivanja zabilježio brz rast. Tijekom 2019. godine obavili su uspješno izlistavanje dionica na tržištu kapitala.

Tvrtke ga koriste kako bi radnici mogli komunicirati brzo, često u skupinama. Pandemija koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19 učvrstila je praksu rada od kuće i na daljinu općenito te, čini se, na dulje razdoblje značajno promijenila način na koji radimo.

Salesforce je za preuzimanje Slacka platio gotovo dvostruko više nego za slijedeću akviziciju po veličini. Bila je to tvrtka Tableau, koja je koštala 15,3 mlrd. USD. Njen glavni izvršni direktor Mark Nelson otišao je iz Salesforcea tijekom prošlog tjedna.

Odlazak je u studenom 2022. najavili su Gavin Patterson, predsjednik i direktor strategije Salesforcea, kao i Jonathan Prince, viši dopredsjednik zadužen za marketing, brend i komunikacije.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next