Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Netflix u jednoj rundi podijelio 150 otkaza Istaknuto

Netflix u jednoj rundi podijelio 150 otkaza

Nakon objave loših poslovnih rezultata za prvo tromjesjelje 2022. godine u Netflixu je uslijedila najveća runda otkaza dosad.

Do smanjenja broja djelatnika došlo je radi rezanja troškova uslijed usporavanja rasta prihoda i pada broja pretplatnika.

Podsjetimo, tijekom prvog tromjesječja ove godine Netflix je po prvi put u zadnjih deset godina prijavio pad broja pretplatnika.

U razdoblju od siječnja do travnja 2022. godine usluge tog servisa za video streaming kupilo je 200 tisuća pretplatnika manje od očekivanih 2,73 milijuna. Zadnji put su prije toga zabilježili pad broja pretplatnika u listopadu 2011. godine.

Otkazi uglavnom u SAD-u

Ostvarili su i manji prihod od očekivanog: 7,87 milijardi američkih dolara naspram 7,93 mlrd. USD. Nakon objave loših poslovnih rezultata vrijednost dionice Netflixa strmoglavo je pala.

Otkazi će zahvatiti oko 1,3 posto od ukupno približno 11.300 zaposlenika, koliko ta platforma za streaming videa internetom zapošljava diljem svijeta. Svi su otkazi bili zbog lošijeg poslovanja tvrtke i nisu bili povezani uz druge razloge, ustvrdili su u Netflixu.

Većinom je riječ o radnicima u Sjedinjenim Državama. Nemali broj njih radio je za web odredište Tudum, koje nudi prateće sadržaje uz Netflixovu ponudu.

Prije ove runde otkaza radne je knjižice dobilo 25 djelatnika u marketingu Netflixa. Također su najavili kako će nastaviti rezati troškove tijekom narednih dvije godine, možda i nešto dulje.

U Netflixu su za poslovne nevolje okrivli izbacivanje korisnika u Rusiji, neovlašteno dijeljenje lozinki, pojačani pritisak konkurencije i zasićenost tržišta. Ali, kako piše Gizmodo, tome bi se mogli pridodati i dugovi te loš poslovni model, koji su također imali značajan utjecaj.

U Netflixu već istražuju načine kako ograničiti neovlašteno dijeljenje lozinki, kao i moguće uvođenje jeftinije pretplate s oglasima i dodavanje prijenosa uživo za pojedine koncerte i druga događanja.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next