Biz Tech web portal powered by vidi logo2

InfoWars Alexa Jonesa u stečaju nakon tužbi zbog klevete Istaknuto

InfoWars Alexa Jonesa u stečaju nakon tužbi zbog klevete

Web odredište InfoWars proglasilo je stečaj nakon više tužbi zbog kleveti.

U InfoWarsu su dobrovoljno zatražili zaštitu suda u američkoj saveznoj državi Texas pod poglavljem 11 američkog zakona o stečaju, koje odgađa sve građanske parnice kako bi tvrtke mogle restrukturirati poslovanje i nastaviti biti operativne.

Stečaj su proglasile tvrtke Prison Planet TV i IW Health, također povezane s Jonesom.

Nema ni prebijene pare?

Osnivač InfoWarsa Alex Jones mora platiti odštete u tri tužbe zbog klevete, podignute nakon što je lažno i javno tvrdio kako je pokolj u školi Sandy Hook 2012. godine bio prijevara.

Jones je tvrdio kako je pucnjava u kojoj je ubijeno 20 djece i šest zaposlenika škole u Newtonu u američkoj saveznoj državi Connecticut izmišljotina zagovornika veće kontrole posjedovanja naoružanja i velikih medija.

Obitelji ubijenih odbili su Jonesovu ponudu o rješenju spora nagodbom pa je, nakon što je izgubio parnicu, prisiljen platiti 120 tisuća američkih dolara svakom od 13 tužitelja.

Ponudu su nazvali očito očajničkim pokušajem izbjegavanja javnog preuzimanja odgovornosti za obmanjujuću kampanju potaknutu željom za zaradom. Podsjetili su kako su bili izloženi prijetnjama smrću i drugim oblicima uznemiravanja Jonesovih slušatelja nakon što je iznio lažne tvrdnje o masakru.

Jones je u međuvremenu priznao kako je do pucnjave i ubojstava u Sandy Hooku ipak došlo.

U službenoj dokumentaciji predočenoj sudu Jones je procijenio kako imovima InfoWarsa vrijedi između nula i 50 tisuća USD, dok su moguća dugovanja između milijun i deset milijuna USD.

Pozvao je svoje slušatelje na dobrovoljne donacije i kupovinu robe na Infowrsu kako bi mogao nastaviti poslovati, ustvrdivši kako nema ni prebijene pare. Ali, odvjetnici obitelji žrtava masakra u Sandy Hooku optužili su ga za pokušaj skrivanja imovine vrijedne na milijune dolara.

Jones je glasan zagovornik bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Pozvan je na svjedočenje pred američkim Predstavničkim domom u sklopu istrage napada na Kapitol u siječnju 2021. godine, piše Reuters.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next