Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Disney se priprema za međunarodnu streaming ofenzivu Istaknuto

Disney se priprema za međunarodnu streaming ofenzivu

Disney je postavio Joea Earleya, bivšeg izvršnog dopredsjednika streaming servisa Disney Plus, na poziciju predsjednika Hulua.

Earley je bio izvršni dopredsjednik za marketing i operacije u Disney Plusu. U Hulu je došao u siječnju 2019. godine. Na novoj će poziciji biti zadužen za izgradnju brenda i održavanje veze s raznim studijima za proizvodnju sadržaja.

Ova je kadrovska promjena dio reorganizacije u sklopu koje u Disneyu nastavljaju gomilati sredstva kako bi pojačali poslovanje vezano uz streaming.

Earleyu će nadređen biti Michael Paull, kojeg je Disney postavio na poziciju predsjednika cjelokupnog poslovanja vezanog uz streaming (kojeg čine ESPN Plus, Hulu, Disney Plus i Star Plus).

Njemu je, pak, šef Kareem Daniel, predsjednik Disney Media and Entertainment Distribution.

Ambiciozni ciljevi

Rebecca Campbell je imenovana predsjednicom odjela za međunarodni sadržaj. Dosad je, između ostalog, bila šefica odjela za međunarodne operacije i izravnu prodaju. U Disneyu je blizu 25 godina. Na novom radnom mjestu odgovarat će izravno prvom čovjeku Disneya Bobu Chapeku.

Disney je sad u potrazi za osobom koja će zamijeniti Paulla na poziciji čelnog čovjeka servisa Disney Plus.

Paull je u Disney došao nakon što je ta tvrtka preuzela Bamtech Mediu, gdje je bio glavni izvršni direktor. Bio je ključna osoba za brz razvoj Disneyevog poslovanja vezanog uz streaming. Prije Bamtech Medie bio je direktor u Amazonu, piše Verge.

Tijekom četvrtog fiskalnog tromjesječja, koje je završilo 2. listopada 2021. godine, Disney Plus je dodao tek 2,1 milijun pretplatnika. U prethodnom kvartalu dodali su ih 12,6 milijuna.

I dalje im je cilj imati 260 milijuna pretplatnika do 2024. godine samo u Disney Plusu. Sad ih imaju 179 milijuna kad se gledaju Disney Plus, ESPN Plus i Hulu zajedno.

Do kraja fiskalne 2023. godine Disney Plus bi trebao biti dostupan u više od 160 država. Već sad ulažu u stvaranje originalnog lokalnog i regionalnog sadržaja. Više od 340 naslova je u raznim fazama razvoja i produkcije, piše CNBC.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next