Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Kyndryl završio odvajanje od IBM-a, traže nove partnere u regiji Istaknuto

Davor Malojčić (Kyndryl) Davor Malojčić (Kyndryl)

Tvrtka Kyndryl objavila je odvajanje od IBM-a i započela trgovanje kao neovisna tvrtka na Njujorškoj burzi pod oznakom KD.

Odvajanje je provedeno i na regionalnoj razini, gdje na području 14 država srednje i istočne Europe te istočnog Mediterana (među kojima je i Hrvatska) zapošljavaju nešto više od 11 tisuća ljudi. Kyndryl globalno ima 90 tisuća zaposlenika i trebao bi biti najveći svjetski pružatelj usluga IT infrastrukture - kako hardverske, tako i softverske - koji u pristupu poslovanju objedinjuje razvoj, sigurnost i upravljanje.

Također će nuditi usluge implementacije i upravljanja infrastrukturom za više od četiri tisuće korisnika, među kojima je 75 posto tvrtki s popisa najvećih časopisa Fortune.

Kreću s 19 mlrd. USD prihoda godišnje

Glavna područja koja namjeravaju pokrivati su financije, telekomunikacije, maloprodaja, automobilska i zrakoplovna industrija, s posebnim naglaskom na računalnu sigurnost. Osim IBM-ovih, nudit će tehnologije i rješenja drugih dobavljača, za što je obavljen opsežan postupak certifikacije kojim je obuhvaćeno više stotina zaposlenika. U poslovanje kreću s 19 milijardi američkih dolara prihoda godišnje.

"Suočeni smo s rastućim potrebama korisnika za uslugama digitalne transformacije poslovanja, a naše globalno znanje na području stvaranja, upravljanja i modernizacije informacijskih sustava snažno nas pozicionira na tržištu koje će do 2024. godine vrijediti više od 500 mlrd. USD", rekao je Martin Schroeter, predsjednik i glavni izvršni direktor Kyndryla.

"Kyndryl ima snažan tim lokalnih stručnjaka koji pružaju podršku našim korisnicima u raznim industrijskim granama", rekao je Davor Malojčić, direktor Kyndryla za srednju i istočnu Europu i istočni Mediteran. Također je najavio širenje partnerske mreže u Hrvatskoj i ostalim državama regije.

Kyndrylove dionice raspodijeljene su navečer 3. studenog 2021. dioničarima IBM-a koji su dobili jednu dionicu te tvrtke na svakih pet dionica IBM-a koje posjeduju. IBM je privremeno zadržao udio od 19,9 posto Kyndrylovog vlasničkog kapitala.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next