Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nema više izvlačenja: Do 28.10. Elon Musk mora kupiti Twitter Istaknuto

Nema više izvlačenja: Do 28.10. Elon Musk mora kupiti Twitter

Elon Musk mora dovršiti preuzimanje Twittera do 28. listopada. U suprotnom će suđenje protiv njega temeljem Twitterove tužbe biti nastavljeno.

Musk je ranije bio predložio provedbu akvizicije po ranije dogovorenim uvjetima (54,2 američka dolara po dionici, ukupno 44 mlrd. USD), pod uvjetom da Twitter povuče tužbu protiv njega. Također je tražio da za dovršetak preuzimanja nema precizno određenog roka.

Twitter je odbio pristati na to pa je sud glavnom izvršnom direktoru Tesle odobrio vrlo kratak rok za prikupljanje financija kako bi ta transakcija bila obavljena.

Stiže pretplata na Twitter?

Muskovi odvjetnici vjeruju kako će njihov klijent uspjeti prikupiti potrebna sredstva u zadanom roku, iako su tržišne okolnosti značajno ne povoljnije za velike investitore kao što su banke Morgan Stanley i Bank of America, a dio ulagača se u međuvremenu povukao.

Bilo je malo vjerojatno kako će Twitter odustati od tužbe, tim više što vjeruju kako im je Musk uz navedenih 44 mlrd. USD dužan platiti i penale zbog odugovlačenja s akvizicijom. Uz to, optužili su Muska kako nije još povukao poteze prema investitorima potrebne kako bi transakcija bila okončana, piše CNBC.

Nakon što preuzme Twitter, Musk bi mogao pokušati uvesti drastične promjene u 16 godina staru platformu za mikrobloging,

U njegovim SMS-ovima koji su nedavno objavljeni naveo je kako se s problemom lažnih korisničkih računa namjerava obračunati uvođenjem naknade za tvitanje.

Razmatrao je mogućnost uvođenja pretplate za pojedince i tvrtke. Također je bio najavio kako planira ublažiti moderiranje sadržaja i dozvoliti povratak izbačenim tviterašima poput bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, piše Yahoo Finance. Iznimka će biti korisnički računi zabranjeni zbog izravnog pozivanja na nasilje.

Vjerojatno će jedan od prvih Muskovih poteza biti uklanjanje sadašnjeg glavnog izvršnog direktora Twittera Paraga Agrawala, s kojim je u otvorenom sukobu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next