Logo
Ispiši ovu stranicu

Niantic potvrdio mogućnost sponzorskih lokacija za Pokemon Go Istaknuto

Niantic potvrdio mogućnost sponzorskih lokacija za Pokemon Go

Velika popularnost nove igre Pokemon Go, koju Niantic razvija u suradnji s Nintendom mogla bi biti od koristi i za druge velike i male tvrtke koje imaju javne poslovnice. Direktor Niantica John Hanke najavio je da će uskoro obznaniti detalje o mogućnosti prijavljivanja sponzorskih lokacija u igri.

Nova u igra proširenoj stvarnosti (AR) već se u prvom tjednu od objave popela na sam vrh najpopularnijih aplikacija na Googleovom Play Storeu i Appleovom App Storeu, a ljudi su se i u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama snalazili nabavljati i igrati igru već i prije njene službene dostupnosti u EU. Ova nagla popularnost donijela je velike zarade za kompanije vezane za franšizu, a Nintendove su dionice u Tokiju već u prvom tjednu zabilježile porast od preko 25%, da bi na dan službene objave u EU, prema nekim izvještajima narasle za čak 86%.

Međutim, osim Nintenda, Niantica i Pokemon Companya, svoj komadić kolača mogle bi ugrabiti i druge velike i male tvrtke i obrti s javnim lokalima. Za određenu cijenu po posjeti, moguće je prijaviti svoj lokal kao trajni PokeStop ili Gym i time privući igrače kao potencijalne mušterije. Govori se i o mogućnosti prodaje spcifičnih predmeta (npr. lijekovi ili hrana za pokemone), koje bi određene tvrtke unutar igre nudile na svojim fizičkim lokacijama.

Na taj način igra dobiva sve više "stvarnog" sadržaja, i to ne samo u gradovima, nego potencijalno i u ruralnim zonama, gdje trenutno nema mnogo aktivnosti. Istovremeno, tvrtke i obrti bi mogli proširiti ponudu na proširenu stvarnost ove popularne igre, ali i privlačiti kupce k svojim tradicionalnim fizičkim proizvodima i uslugama.

Neki su lokali ovo već isprobali koristeći trenutne mogućnosti u igri pa je tako jedna američka pizzeria kupila power-up od 10 dolara koji je privlačio pokemone, a time i igrače, na njihovu lokaciju – čime su ostvarili povećanje prometa od 75%.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se i domaći ugostitelji dosjetiti i kako da iskoriste ovaj trend koji je krenuo baš u jeku turističke sezone.

Izvor: Forbes i TechCrunch 

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.