Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nokia kupuje francusku zdravstvenu kompaniju Withings za 191 milijun dolara

Nokia kupuje francusku zdravstvenu kompaniju Withings za 191 milijun dolara

Finska kompanija Nokia najavila je plan akvizicije Withingsa, francuske elektroničke tvrtke koja se bavi digitalnim zdravljem. Kupovinom Withingsa za 170 milijuna eura (oko 191 milijun dolara) Nokia planira dodatno poboljšati svoj portfelj wearables proizvoda i fitness uređaja.

Tako će dijelom Nokije postati 200 Withingsovih zaposlenika i uređaji poput Activite pametni sat, Bluetooth termometar itd. U službenom priopćenju, predsjednik i CEO Nokije, Rajeev Suri, izjavio je kako je digitalno zdravlje dio njihovog strateškog interesa i kako ovim rade konkretnu akciju za bolji ulazak i priliku na to tržište. Očekuje se da će se dogovor o kupnji zatvoriti u trećem kvartalu ove godine.

Nakon što je Nokia prodala svoju divziju mobitela Microsoftu 2013., koji se nije baš proslavio sa svojim mobitelima, sada se ponovo polako vraća na tržište kao konzumerski brand. Finska kompanija potvrdila je na Mobile World Congressu u Barceloni kako imaju u planu početi prodavati ponovno pametne telefone. Nokijin CEO Rajeev Suri izjavio je kako nema nikakvog vremenskog datuma, niti žurbe oko izdavanja. Kao što je i prije naznačeno, finska kompanija neće raditi mobitele, već će licencirati brend Nokije proizvođaču. 

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next