Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Stariji potpredsjednik i CTO PayPala podnio ostavku

Stariji potpredsjednik i CTO PayPala podnio ostavku

Glavni šef tehnološkog odjela James Barrese podnio je ostavku na čelu PayPala, koje stupa na snagu 1.travnja. Na njegovo mjesto dolazi Sri Shivananda, kompanijin potpredsjednik svjetske platforme i infrastrukture. Njemu će se također pridružiti i William Ready, njegov direktor proizvoda i inženjerstva, koji će preuzeti glavno mjesto usluge plaćanja koju trenutno Barrese nadgleda. 

Također, time napušta i poziciju starijeg potpredsjednika. Ovu vijest kompanija je objavila američkoj komisiji za sigurnost i razmjenu putem izvješća.

James Barrese pridružio se 2011.godine PayPalu, a na poziciju glavnog šefa tehnološkog odjela došao je 2012. Samu kompaniju, koja je osnovana 1988. godine, kupio je eBay 2002.godine, da bi 2014. najavio razdvajanje od njega. Do konačnog razdvajanja došlo je prošlog srpnja, čime kompanija trenutno na tržištu vrijedi 39 milijardi dolara, dok je eBay procijenjen na 32 milijarde dolara.

Često su se pojavljivale spekulacije hoće li se jedan od najpoznatijih svjetskih financijskih servisa udružiti s kojim drugim internet "retailerom". Naglasak je posebno bio na Amazonu, koji je vodeći na svijetu po prodaji. Usprkos spekulacijama, čini se da za to još uvijek nije došlo vrijeme.

Zadnje izvješće o poslovanju kompanije navodi kako su u četvrtom kvartalu ostvarili prihod od 2,56 milijarde američkih dolara, što predstavlja rast od 17 posto.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next