Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoft poziva na AI hackathon za žene Istaknuto

Microsoft poziva na AI hackathon za žene

Želite li učiti od iskusnih mentora, surađivati s kolegicama iz raznih zemalja te razviti napredna rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji namijenjena za društvenu dobrobit? Ako je odgovor da, trebali biste se prijaviti na „Women in AI“ hackathon, ekskluzivan događaj kreiran baš za vas!

Women in AI” hackathon je dvodnevni događaj koji organiziraju Microsoft i Coderspace s ciljem da inspiriraju i osnaže mlade žene da odaberu karijeru na području umjetne inteligencije. Ekskluzivno je kreiran za studentice na sveučilištima u jugoistočnoj Europi, uključujući sljedeće zemlje: Hrvatsku, Tursku, Grčku, Maltu, Cipar, Srbiju, Bugarsku i Sloveniju.

header desktop 2 2048x500

Kao sudionica imat ćete priliku raditi u timovima sastavljenima od sudionica iz različitih zemalja, koristiti Microsoft Azure AI services i kreirati pilot projekte ‘AI for Good’ koji mogu pozitivno utjecati na svijet.

Također ćete moći poslušati inspirativne gostujuće govornike, povezati se s djevojkama koje razmišljaju slično kao i vi te dobiti povratne informacije od panela stručnjaka. Ovaj jedinstveni događaj osmišljen je kako bi vama i drugim sudionicama omogućio da iskoristite snagu umjetne inteligencije, pokažete svoje vještine, učite jedne od drugih i radite zajedno na inovativnim projektima koji se temelje na umjetnoj inteligenciji.

Women in AI hackathon

Najbolji projekti osvojit će nagrade i certifikate, a u znak zahvale za sudjelovanje sve sudionice će dobiti malu uspomenu od Microsofta.

Da biste se prijavili, trebate ispuniti formular za online prijavu do 25. veljače 2024. Možete se prijaviti pojedinačno ili s timom u kojem je do četiri članice.

Imajte na umu da biste trebali baratati visokom razinom razumijevanja engleskog jezika jer će sva predavanja biti na engleskom, no treneri će biti pri ruci da pruže podršku na hrvatskom i odgovore na vaša pitanja tijekom aplikacijskog procesa hackathona. Također biste trebali imati određeno iskustvo s tehnologijama umjetne inteligencije, kao što su OpenAI/Azure OpenAI modeli.

“Women in AI” Hackathon održat će se online 8. i 9. ožujka 2024. putem Microsoft Teams platforme. Događaj je otvoren za stanovnice sljedećih zemalja: Hrvatska, Turska, Grčka, Malta, Cipar, Srbija, Bugarska i Slovenija.

Prijaviti se možete putem ove poveznice.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next