Biz Tech web portal powered by vidi logo2

100 milijuna eura za hrvatske autonomne taksije od arapskih investitora Istaknuto

100 milijuna eura za hrvatske autonomne taksije od arapskih investitora

Project 3 Mobility, hrvatska tvrtka nastala na inicijativu Mate Rimca, koja razvija novi ekosustav urbane autonomne mobilnosti, zatvorila je investicijski krug serije A, povećavši ukupan iznos prikupljen od privatnih investitora na 100 milijuna eura.

U ovom značajnom krugu ulaganja, Project 3 Mobility (P3) - tvrtka koja razvija vlastito autonomno električno vozilo, specijaliziranu infrastrukturu i uslugu mobilnosti - prikupila je snažan interes i podršku vodećih svjetskih kompanija i investicijskih fondova. Investicija postavlja čvrste temelje za budući razvoj i rast tvrtke.

TASARU Mobility Investments (TASARU) - tvrtka u potpunom vlasništvu Fonda za javna ulaganja (PIF), jednog od najvećih državnih fondova na svijetu - uložila je u Project 3 Mobility, čineći ovo njihovim prvim ulaganjem u tehnološki sektor sljedeće generacije i prvo izvan Kraljevine Saudijske Arabije.

U prethodnim fazama razvoja, Project 3 Mobility osigurao je ulaganja značajnih subjekata, uključujući Kiju, jednog od vodećih proizvođača automobila u Južnoj Koreji.

Drugi strateški investitori također podržavaju Project 3 Mobility, poput jednog od globalnih IT lidera u tehnologiji hostinga web stranica koja omogućuje izvrsnost online poslovanja – SiteGround, istaknuta hrvatska IT tvrtka Infinum te Rimac Grupa – pružatelj vrhunskih i luksuznih tehnoloških rješenja u sektoru mobilnosti i energetike kao jedini vlasnik Rimac Technology i većinski dioničar Bugatti Rimca. Dodatni ključni investitori su Neurone, investicijska grupa usmjerena na napredne tehnologije, i Elaf Auto, tvrtka sa sjedištem u Kataru.

Jako smo sretni zbog zatvaranja ove investicijske runde i dovođenja tako jakih investitora koji će nas podržati u ostvarenju naše hrabre vizije. Činjenica da smo uspjeli privući neke od najpoznatijih svjetskih strateških i financijskih investitora u ovako izazovnom okruženju za start-upove pokazuje povjerenje u našu viziju i tim.

Tijekom protekle godine uspješno smo prošli kroz niz zahtjevnih procedura i dubinskih analiza, kako u okviru procesa odobravanja bespovratnih sredstava EU-a koji vodi Europska komisija, tako iu nastojanju da privučemo privatni kapital. Uspješan završetak ove investicijske runde označava još jednu prekretnicu u potvrđivanju vrijednosti našeg projekta koji će revolucionirati mobilnost i poboljšati kvalitetu života u urbanim područjima. Vjerujemo da će naš projekt donijeti značajne koristi Zagrebu i Hrvatskoj, kao i mnogim drugim gradovima u svijetu u kojima planiramo pokrenuti našu uslugu.

Gledajući unaprijed, u sljedeće dvije godine nastavljamo privlačiti privatni kapital, usklađen s potrebama realizacije našeg projekta. Imamo tim koji je entuzijastičan u vezi s putovanjem koje je pred nama i pozitivnim utjecajem koje će naše usluge imati na zajednice”, rekao je Marko Pejković , glavni izvršni direktor Projekta 3 Mobility.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next