Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Rast troškova poslovanja IN2 nešto veći od rasta prihoda Istaknuto

Snježana Stanković (IN2 grupa) Snježana Stanković (IN2 grupa)

IN2 grupa završila je 2022. godinu s ukupnim poslovnim prihodima u iznosu od 33,6 milijuna eura, 23 posto više u odnosu na prethodnu 2021. godinu.

Povećanje ukupnih poslovnih prihoda ostvareno je uz anorganski rast, točnije akvizicije tvrtki MCS grupa i Libusoft Cicom (14 posto) i organski rast uz redovno poslovanje IN2 grupe (devet posto).

Istovremeno su za 24 posto rasli i ukupni poslovni rashodi IN2 grupe. Rast rashoda uvjetovan je globalnim kretanjima, inflacijom i općenito rastom troškova poslovanja, od čega najveći utjecaj proizlazi iz povećanja broja zaposlenika IN2 grupe uz rast troškova plaća.

U planu su nove akvizicije

Zbog akvizicija tvrtki MCS grupa i Libusoft Cicom IN2 grupa značajno je povećala broj svojih zaposlenika pa ih danas broji 650 u deset tvrtki u pet država. Diverzifikacija poslovanja uz više vertikala i tržišta, uz rast poslovanja u njima, omogućila je da se profitabilnost zadrži na razini 2021. godine, ocijenili su u toj tvrtci.

"Vrlo smo zadovoljni ostvarenim poslovnim rezultatima u 2022. godini. Bilježimo kontinuirani rast prihoda, pridružujemo nove članice i povećavamo broj zaposlenih.

Naša strategija za 2023. godinu nastavak je rasta u poslovnom i svakom drugom smislu. Poslovni rast planiramo ostvariti povećanjem obujma poslovanja uz nove projekte, ali i novim akvizicijama", naglasila je Snježana Stanković, članica uprave IN2 grupe.

Stanković je, uz Sanju Svilokos, u siječnju ove godine preuzela vođenje IN2 grupe. Na toj poziciji su zamijenile Denisa Jašarevića, koji je predsjednikom uprave bio od siječnja 2021. godine, da bi u veljači 2023. postao članom uprave Verso Altima grupe.

IN2 grupa od 2018. godine dio je međunarodne grupacije CSI, koja je ove godine na globalnoj razini ostvarila poslovne prihode u iznosu od 6,3 milijarde eura (za 30 posto u odnosu na prethodnu godinu). Ukupna vrijednost akvizicija u sklopu CSI grupacije u 2022. godini iznosi 1,8 milijardi eura.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next