Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Sanja Sever Mališ postala dekanica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Istaknuto

Sanja Sever Mališ postala dekanica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

Izv. prof. dr.sc. Sever Mališ postala je prva žena na funkciji Dekana Ekonomskog fakulteta – Zagreb.

Titulu doktora znanosti izv. prof. dr. sc. Sever Mališ stekla je 2010. godine na temu “Interni nadzorni mehanizmi u funkciji kvalitete revizije financijskih izvještaja”, a dodatno usavršavanje nastavila na European Institute for Advanced Studies in Management u Barceloni, Španjolska te na University of Applied Sciences Osnabrück, Njemačka.

Izv. prof. dr.sc. Sever Mališ dobitnica je i brojnih nagrada, nagrade Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika za njezin diplomski, a kasnije i magistarski rad.

Dobitnica je i nagrade “Mijo Mirković” Ekonomskog fakulteta - Zagreb za knjigu “Analiza financijskih izvještaja”.

Od 2018. godine, izv. prof. dr. sc. Sever Mališ obnašala je funkciju prodekanice za poslovne procese i strateška partnerstva.

D80 5874

Izv. prof. dr. sc. Mališ danas je predstavila i novoizabrane prodekane:

Izv.prof.dr.sc. Božidar Jaković - prodekan za studente, studijske programe i digitalizaciju

Izv.prof.dr.sc. Kosjenka Dumančić – prodekanica za strateška partnerstva i projekte

Izv.prof.dr.sc. Zoran Wittine – prodekan za poslovanje i infrastrukturu

Izv.prof.dr.sc. Zoran Krupka – prodekan za kvalitetu i internacionalizaciju

Danas je ujedno bio i prvi dan svim brucošima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu za koje je organizirana posebna svečanost kojoj su nazočili dekanica i prodekani.

Tom prigodom dekanica je poželjela svim studentima prve godine dobrodošlicu :

"Dobrodošli na Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu! Fakultet je osnovan 1920. godine, proslavili smo 102 godine uspješnog rada i poslovanja. U tom razdoblju promovirano je više od 80.000 studenata i više od 800 studenata je steklo titulu dokrora znanosti. Gotovo da nema institucije u Hrvatskoj u kojoj nije zaposlen netko od naših studenata i na to smo osobito ponosni. Ovaj fakultet krase brojni uspjesi, 2019. dobili smo američku AACSB akreditaciju čime smo postali fakultet koji zadovoljava kriterije koje zadovoljava samo 5% fakulteta u svijetu. Ove godine stekli smo i EQUIS akreditaciju što je velik uspjeh. Diploma Ekonomskog fakulteta u Zagrebu vrijedi svugdje u svijetu. Ove godine od nešto manje od 30 000 srednjoškolaca koji biraju studijske programe, Ekonomski fakultet ostvario je gotovo 10 000 prijava".

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next