Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Dorsey predstavio nove opcije Twittera na Twitter Flight konferenciji

Dorsey predstavio nove opcije Twittera na Twitter Flight konferenciji

Jack Dorsey, CEO Twittera i Squarea u isto vrijeme, otvorio je Twitter Flight developer konferenciju. U svom govoru predstavio je nekoliko novih mobilnih proizvoda i opcija. Govor je počeo s pomalo neuobičajenim, ali i iskrenim, pristupom - isprikom publici, kazavši kako je njihova veza s developerima u zadnje vrijeme postala pomalo komplicirana, konfuzna i nepredvidiva. 

Izjavio je posvećenost transparetnoj vezi s mobilnim developerima, predstavivši nove opcije za Twitter ali i Fabric, development platformu staru godinu dana.

Nova opcija koja je predstavljena je uvođenje Twitterovih anketa, gdje svatko može pokrenuti anketu unutar tweeta. Glasovati mogu follow-ersi u roku od 24 sata, a nakon isteka dobiju objavu o rezultatu ankete.

Tu je i Twitter za Mac, koji će biti dostupan krajem ove godine. Dizajniran je za El Capitan, a njegovi korisnici će moći puštati videoisječke, odgovarati na tweetove itd.

Navodi se i email logiranje za Digits (Twitterov mobilni login alat), tipka "Install" u profilima, navodi PCWorld. S novom App Spotlight opcijom, tipke za instalaciju će se prikazivati ispod sekcije Bio u Twitter profilima najdražih korisnikovih aplikacija.

Od zadnjih navedenih spominje se i crash report za tvOS za Apple TV, mrežni prikaz za ugrađene tweetove i jednostavniji način za dostavljanje aplikacija na App Store. Developeri će moći putem Twitterove Fabric platforme koristiti Fastlane, besplatni, open-source alat koji automatizira proces izdavanja aplikacije. Fastlane je osim prijašnjeg iOS-a, postao dostupan i za Android i Google Play.

Nove opcije i mogućnosti mogli bi promjeniti let "plave ptičice", koja je u zadnje vrijeme počela nisko letjeti.
Dionice Twittera nedavno je kupio i bivši CEO Microsofta, Ballmer, koji je kupnjom 4 posto udjela Twittera postao treći najveći dioničar Twittera.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next