Logo
Ispiši ovu stranicu

Trendovi, prognoze i nagađanja o mobilnim rješenjima

Trendovi, prognoze i nagađanja o mobilnim rješenjima

Predavač Dalibor Kukoleča na predavanju "Trendovi, prognoze i nagađanja o mobilnim rješenjima" dotaknuo se video prometa koji će u budućnosti činiti 80% od ukupnog prometa internetom. Spomenuo je i brzinu prijenosa koja će do 2019. porasti na 42,4 Mb/s, s prošlogodišeg prosjeka od 20,3 Mb/s.

U siromašnijim zemljama poput Indije i Brazila događa se ekspanzija mobilnog interneta jer u tim zemljama infrastruktura nije razvijena, a korisnici ipak očekuju uslugu na dovoljno kvalitetnoj razini. Procjenjuje se da bi do 2019. godine u svijetu moglo biti oko 24 milijarde uređaja povezanih na internet. U odnosu na prošlu, 2014. godinu, to je rast od 10 milijardi uređaja. Uz to, rast će i broj uređaja koje ćemo dijeliti između sebe i drugih.

Uređaji virtualne stvarnosti (VR) u sljedeće dvije ili tri godine neće postati mainstream, ali će ih biti sve više. Augumented reality će se proširiti i na stimuliranje druga osjetila, poput dodira putem raznih rukavica. Što se tiče aplikacija potrebnih za VR, postojeće neće više raditi jer nisu napisane za 3D.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.