Logo
Ispiši ovu stranicu

Samsung postaje zeleniji Istaknuto

Samsung postaje zeleniji

Samsung je najavio zamjenu plastike kod pakiranja svojih proizvoda za neke od ekološki održivih materijala.

Od sredine ove godine možemo očekivati promjenu u Samsungovom pakiranju proizvoda, točnije, materijalima koje koristi pri pakiranju široke palete svojih proizvoda, od mobilnih uređaja do bijele tehnike.

Pametni telefoni, tableti i ostali mobilni uređaji umjesto plastičnog kalupa doći će upakirani u kalup od ekoloških materijala, a očekuje se i redizajn punjača na kojima će sjajnu vanjsku površinu zamijeniti matiranom eliminirajući plastične folije.

Kućanski aparati, televizori i klima uređaji dolaze upakirani u zaštitne plastične vrećice, a bit će zamijenjene vrećicama od recikliranih materijala i bioplastike.

Umjesto papira Samsung od sljedeće godine najavljuje korištenje vlaknastih materijala certificiranih od strane globalnih organizacija za zaštitu okoliša.

“Predani smo recikliranju resursa i minimiziranju zagađenja koje dolaze iz naših proizvoda. Usvojit ćemo ekološki održivije materijale čak i ako to znači povećanje troškova“, rekao je voditelj Samsungova Centra za zadovoljstvo korisnika Hyeong-bin Jeon.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.