Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Za samo nekoliko dana počinje najveća hrvatska konferencija o dronovima Istaknuto

Za samo nekoliko dana počinje najveća hrvatska konferencija o dronovima

Sve je spremno za drugo izdanje konferencije DRONEfest, na kojoj sudionike očekuje preko 30 predavanja, čak osam radionica, dvije panel rasprave te sajam i fly zona na kojima će se predstaviti modeli bespilotnih letjelica. Konferencija u organizaciji grupe IN2 i agencije Eventa01 održavat će se 30. i 31. ožujka u centru Plaza Event (bivši Hypo Centar).

U prvom planu konferencije su bespilotne letjelice i rješenja za bespilotne letjelice. Očekuje se više od 300 sudionika iz Hrvatske, ali i cijele regije – Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Albanije.

Predavanja će se paralelno odvijati u dvije dvorane, a obuhvatit će niz aktualnih tema – regulativu letenja dronom u Hrvatskoj i Europskoj uniji, korištenje dronova u poslovne svrhe s posebnim naglaskom na poljoprivredu, niz tema iz akademske zajednice i brojne druge.

Keynote predavači ove godine su Mirko Kovač, direktor Laboratorija za zrakoplovnu robotiku londonskog Imperial Collegea i Haris Balta s Belgijske kraljevske vojne akademije. Oni će predstaviti najnovije svjetske trendove na području tehnologije dronova. Kovač će predstaviti svoj rad na dronovima koji mogu zaroniti pod vodu i izroniti iz nje nakon što obave određeni zadatak, dronovima koji koriste 3D printere i dronovima koji obavljaju popravke kod kriznih situacija poput puknuća cjevovoda, a Balta će prenijeti iskustva sa sustavima za detekciju i zaštitu od bespilotnih letjelica.

Osam radionica koje će se održati drugog dana konferencije približit će okupljenima teme poput utrkivanja dronovima, programiranja dronova, održavanja dronova, snimanja dronovima i druge. Na sajamskom dijelu moći će se vidjeti različite bespilotne letjelice, a u fly zoni demonstracije letenja raznih proizvođača.

Kotizacije je moguće nabaviti do zadnjeg trenutka – regularna cijena za oba dana je 1000 kuna + PDV, a ograničen broj studentskih kotizacija po cijeni od 250 kuna (s PDV-om) još uvijek je dostupan.

Glavni partner konferencije je tvrtka M SAN, partneri konferencije su tvrtka Aviteh i Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, a pokrovitelji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Medijski pokrovitelji DRONEfesta su: Aerosvijet, Agroklub.com, Agroportal.hr, CroPC.net, DFM Magazin, Fotografija.hr, ICTbusiness.info, Infotrend, ITbizcrunch.com, Netokracija.com, PoslovniPuls.com, Preporucamo.com, Racunalo.com, Radiobit.in, Rep.hr, Tangosix.rs i Vidi.

Više informacija može se pronaći na službenoj web stranici konferencije: dronefest.in2.hr

na vrh članka