Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Američki Virtus Nutrition kupuje osječki Farmeron Istaknuto

Američki Virtus Nutrition kupuje osječki Farmeron

Farmeron je tvrtka koju je 2012. godine u Osijeku pokrenuo Matija Kopić, a proizvodi cloud platformu za upravljanje poslovanja stočnih farmi. U kolovozu je Farmeron kupila američka tvrtka Virtus Nutrition, koja se primarno bavi proizvodnjom hrane za mljekarsku stoku, a dio je veće grupacije poljoprivrednih i stočarskih tvrtki u vlasništvu Matta Swansona.

Prema istraživanju tvrtke MarketsandMarkets, tržište farmerskog softvera trebalo bi se do 2022. gotovo učetverostručiti i doseći vrijednost od 4,07 milijardi dolara. Iz Farmerona objavljuju da se udružuju s Virtusom kako bi predvodili tehnološku revoluciju koja već zahvaća i velike i male farme. Dvije tvrtke dijele viziju stavljanja tehnologije i podataka u srce nove paradigme upravljanja gospodarstvima, a cilj im je znati sve o svakoj pojedinoj farmskoj životinji i sakupiti najveću bazu podataka o farmskim životinjama na planetu.

Cijena akvizicije nije objavljena, ali Farmeron bi u vlasništvu Virtusa trebao ostati odvojen entitet, s vlastitim brendom i sjedištem u Osijeku, s Kopićem na čelu kao direktorom.

Izvor: Farmeron

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next