Menu

U Hrvatsku stigao Sony 4K Android TV

Predstavljanje Sony Android 4K TV-a, izvor: Sony Predstavljanje Sony Android 4K TV-a, izvor: Sony

Nakon što je početkom srpnja krenuo u prodaju u našim trgovinama, hrvatsko predstavništvo Sonyja je krajem srpnja službeno predstavilo najnoviju seriju pametnih Android 4K Ultra HD televizora. Nova serija televizora kombinira Android TV sa Sonyjevim One-Flick Entertainmentom, što omogućava jednostavno upravljanje i snalaženje među funkcijama. U seriji se nalazi 12 različitih modela, te model BRAVIA X90 debljine 4,9 milimetara.

Poseban su naglasak stavili na procesor X1 koji omogućava jasnoću slike neovisno o kvaliteti: počevši od internetskih zapisa niže rezolucije, SD-a, HD-a pa do 4K rezolucije, dok se prilikom 4K rezolucije inteligentno analizira svaki izvor kako bi se osigurala potpuna razlučivost 4K tenhologije.

Predstavljen je i Sonyjev "voice control" s mikrofonom ugrađenim u daljinski upravljač, tako da, primjerice, iz fotelje možete u daljinski izgovarati glasovne naredbe i tako surfati internetom. Kad smo već kod surfanja, Novi Sony TV ima sve mogućnosti koje Android pruža i na drugim uređajima, te više od 600 aplikacija, što je više od Firefoxa, Tizena i WebOS-a zajedno, te radi na najnovijem Lollipop Android operativnom sustavu.

Novost je i što je kompatibilan sa svim eksternim perferijama i uređajima, pa na njega možete spojiti USB stick, tablet, mobitel ili računalo. Uz to, uz pomoć Google Casta korisnici mogu brzo i jednostavno prebaciti sadržaj s pametnog telefona ili tableta na svoj Sony televizor.

na vrh članka