Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Informatički Escape Room

Informatički Escape Room

Five je na Shiftu 2016 imao vrlo zanimljivu ideju za popratni program. Organizirali su escape room igru u kojoj je potrebno iz direktorovog ureda "ukrasti" važne povjerljive dokumente.

Tri do pet igrača nalaze se u insceniranom uredu direktora Fivea i moraju se koristiti predmetima u sobi ne bi li shvatili kako "provaliti" u direktorov laptop i doći do povjerljivih informacija. Zadatak se sastoji od 10 zagonetki koje je potrebno riješiti unutar 45 minuta, a za uspješno rješavanje cijelog zadatka presudne su programerske i hackerske vještine. No upravo se zbog toga povremeno događalo da su sudionici poduzimali korake koje organizatori nisu predvidjeli, rekao nam je Bojan Bajgorić Šantić, vanjski suradnik Fivea, koji je ovom prilikom nadgledao igru. Tako je npr. jedan sudionik znao kako jednostavno zaobići login na Mac laptopu, a jedan je drugi promijenio lozinku za mejl koji je u igri trebalo otvoriti. Zbog toga ponekad dolazi do problema kod vraćanja računala u prvotno stanje između dvije sesije igre, kaže Bajgorić Šantić. Računala u uredu su dva laptopa, jedan Mac i jedan Windows PC pa je korisno u timu imati ljude koji se snalaze u različitim platformama.

IMG 4298

Nekoliko je timova bilo vrlo blizu rješenja, doznajemo od Bajgorića Šantića, ali kroz dva dana niti jedan nije uspio riješiti zadatak u zadanom vremenu. Stoga se razmatra mogućnost produženja zadanog vremena u budućim realizacijama igre, a najavljuje se još jedna uskoro u Zagrebu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next