Logo
Ispiši ovu stranicu

HMD Global ostvario 230 milijuna dolara vrijednu investiciju strateških partnera Istaknuto

HMD Global ostvario 230 milijuna dolara vrijednu investiciju strateških partnera

Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, objavila je danas da je uspješno zatvorila prvi krug financiranja s 230 milijuna dolara ulaganja svojih glavnih svjetskih strateških partnera.

Osim što se istaknuo kao vodeći proizvođač običnih telefona , HMD Global uspješno pruža i raznovrsnu ponudu Android pametnih telefona. Nokia pametni telefoni dolaze s vrhunskim nordijskim dizajnom koji je inspiriran europskim naslijeđem kompanije, superiornom kvalitetom proizvoda, izvrsnim snimanjem uz ZEISS optiku, vodećom pouzdanošću na tržištu, kao i sigurnosnim značajkama, uključujući trogodišnje mjesečno sigurnosno ažuriranje i dvogodišnje ažuriranje softvera Android uz Android One. Kao jedini ključni europski igrač na području pametnih telefona, HMD Global je sve popularniji među tvrtkama i potrošačima, koji traže čisto, sigurno i redovno ažurirano iskustvo pametnih telefona.

Investicije će dodatno potaknuti stratešku viziju HMD Globala na četiri ključna područja. Prvo, to će ubrzati misiju kompanije da 5G pametne telefone učini dostupnim potrošačima širom svijeta, s naglaskom na snažna partnerstva s američkim operaterima. Drugo, HMD Global će raditi na tranziciji u ponudi digitalnih usluga, kao dio realnosti nakon pandemije COVID-a. Također će proširiti svoje prisustvo na rastućim tržištima, uključujući nedavno pokrenuto poslovanje u Brazilu, kao i Africi i Indiji. Konačno, investicije će pomoći kompaniji da ojača svoju vodeću poziciju ne samo na području hardvera, već i drugim područjima te postane cjeloviti davatelj mobilnih usluga. Samo ove godine, HMD Global je pokrenuo svoju međunarodnu uslugu podatkovnog roaminga HMD Connect, poboljšao svoje sposobnosti kibernetičke sigurnosti akvizicijom Valona Labsa, te razvio resurse za softver, sigurnost i usluge s novim istraživačkim i razvojnim centrom izvrsnosti u finskom gradu Tampere.

Jean-Francois Baril, izvršni direktor i suosnivač HMD Globala kaže: „Naš jedinstveni poslovni model, temeljen na niskoj razini imovine na globalnoj razini i snažnim partnerstvima s najboljima u industriji, ulazi u novu fazu zrelosti, uz vrijednu podršku nekih od najutjecajnijih proizvođača na tržištu mobilnih uređaja. Izuzetno sam ponosan na naša značajna dostignuća do sada i oduševljen golemom prilikom da ubrzamo naš put prema izvrsnosti.”

Florian Seiche, izvršni direktor HMD Globala kaže: „HMD Global od samog početka radi na izgradnji čvrstih veza sa strateškim partnerima. Ovo ulaganje dodatno potvrđuje našu dugoročnu poslovnu strategiju i dokaz je naše kolektivne misije da modernu mobilnu tehnologiju učinimo dostupnom svima. Sigurnost, pouzdanost i vjerodostojnost temelj su naše ponude, a mi ćemo osigurati da se te osnove koriste za pružanje najboljih iskustava, kakva korisnici i očekuju od Nokia uređaja. Kao jedini veliki europski proizvođač pametnih telefona, ostajemo vjerni svojim finskim korijenima i obilježjima koje naši kupci poistovjećuju s Nokia telefonima. Uz podršku naših velikih partnera, istinski sam uzbuđen zbog sljedećeg poglavlja za Nokia telefone.”

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.