Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ekskluzivno: top lista najboljih hrvatskih IT tvrtki Istaknuto

Ilustracija, izvor: Pixabay Ilustracija, izvor: Pixabay

IT sektor je jedan od najpoželjnijih poslodavaca današnjeg doba u svim dijelovima svijeta, čiji su radnici uglavnom plaćeni barem trećinu iznad prosjeka države u kojoj žive. Po podacima iz Hrvatskog Državnog zavoda za statistiku, prosječna neto plaća za srpanj 2015. u sektoru računalnog programiranja, savjetovanja i djelatnosti povezanih s njima je iznosila 8927 kuna, što je gotovo polovicu više od hrvatskog prosjeka. 

Hrvatska gospodarska komora nam je otkrila da je u 2014. godini bilo 2750 aktivnih tvrtki registriranih u programiranju, savjetovanju i vezanim djelatnostima, od čega je njih 31% imalo prihode od prodaje svojih proizvoda i usluga u inozemstvu. Udio IT tvrtki među ukupnim udjelom aktivnih tvrtki u Hrvatskoj u 2014. godini je iznosio 2,5%. Iako se brojka na prvi pogled čini mala, iz HGK su nam rekli da je IT djelatnost u 2014. godini uprihodila 6 milijardi kuna, od čega četvrtina, odnosno 25% pripada izvozu.

Zbog navedenih podataka, IT Biz Crunch u suradnji s Fininfom ekskluzivno za svoje čitatelje donosi top liste 20 najboljih velikih i srednjih te 300 malih IT tvrtki u Hrvatskoj. Tvrtke smo podijelili po neto dobiti/gubitku, broju zaposlenika, ukupnoj imovini te poslovnim prihodima. Prikaz najboljih tvrtki prema navedenim kriterijima možete pronaći u nastavku članka.

[Proširite tablicu Velike i srednje tvrtke - Neto dobit/gubitak]

[Proširite tablicu Male tvrtke - Neto dobit/gubitak]

[Proširite tablicu Velike i srednje tvrtke - Broj zaposlenih]

[Proširite tablicu Male tvrtke - Broj zaposlenih]

[Proširite tablicu Velike i srednje tvrtke - Ukupna imovina u 2014. godini]

[Proširite tablicu Male tvrtke - Ukupna imovina u 2014. godini]

[Proširite tablicu Velike i srednje tvrtke - Poslovni prihodi za 2014. godinu]

[Proširite tablicu Male tvrtke - Poslovni prihodi za 2014. godinu]
na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next