Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvatski Birdbox u finalu najvećeg europskog hackathona Istaknuto

Hrvatski Birdbox u finalu najvećeg europskog hackathona

Poslovna inteligencija sudjelovala je u #EUvsVirus hackathonu organiziranom od strane Europske komisije u uskoj suradnji sa zemljama članicama Europske Unije te je rješenje Birdbox njihovog tima multidisciplinarnih stručnjaka ušlo u samo finale među 10% najboljih projekata u domeni Digitalnih financija. U finalu, Birdbox je odabran kao jedno od 117 najperspektivnijih rješenja koja će sudjelovati u Matchathonu, koji će se održati 22. do 25. svibnja, a na kojem će PI tim imati priliku dodatno unaprijediti svoje rješenje kroz niz radionica te prezentirati Birdbox potencijalnim korisnicima i investitorima.

EUvsVirus hackathon održan je između 24. i 26. travnja diljem svijeta te je okupio sudionike s istim ciljem – razviti prototip i rješenje za tehnička, politička i društveno relevantna pitanja vezana uz krizu uzrokovanu Corona virusom. Natjecanje je okupilo 20.900 sudionika iz cijele Europe i šire te je predano ukupno 2.163 rješenja, a Poslovna inteligencija natjecala se u izazovu pod nazivom “Podrška identifikaciji financijskih nedostataka”. Tim Poslovne inteligencije sastojao se od šest članova, eksperata za različita područja prikupljanja, obrade, analize i vizualizacije podataka. U timu su bili Iva Sorić, Davor Dinjar, Josip Puniš, Bernard Curić, Petar Pejaković i voditelj tima Marko Štajcer.

„Ovaj projekt je prototip rješenja koje bi državama članica EU pomoglo da pronađu optimalnu strategiju za pomoć gospodarstvu, tako što će uz pomoć našeg rješenja moći detektirati najkritičnija područja i pronaći ona u kojima bi financijski paket pomoći imao najbolji mogući utjecaj na očuvanje radnih mjesta i gospodarstvo u cjelini. Platforma također omogućava izradu simulacija i testiranje različitih scenarija utjecaja krize na gospodarsku djelatnost pojedine države ili jedinstvenog EU tržišta. Ovo rješenje primjenjivo je ne samo na neposredne posljedice trenutne krize, već i u slučaju povratka COVID-19 pandemije ili druge krize koja bi opet utjecala na gospodarstvo. Rješenje je također primjenjivo za analizu tržišta i ocjenjivanje rizika u različitim tržišnim uvjetima.“ rekao je Marko Štajcer, Direktor odjela Inovacija i razvoja u Poslovnoj inteligenciji.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next