Logo
Ispiši ovu stranicu

Wiener osiguranje VIG osvojilo nagradu za prevenciju online nasilja među djecom

Wiener osiguranje VIG osvojilo nagradu za prevenciju online nasilja među djecom

Kao jedno od vodećih osiguratelja na hrvatskom tržištu Wiener osiguranje VIG prepoznalo je važnost svog utjecaja na društvo, okoliš i gospodarstvo, a što je na razini Grupe (VIG) prepoznato i nagrađeno prvim mjestom te zlatnom Günter Geyer nagradom.

Günter Geyer nagrada dodjeljuje se od 2012. godine unutar Vienna Insurance Grupe i to društvima koja su zabilježila izniman društveni angažman kroz projekte koje provode. Nagradu dodjeljuje i sponzorira Wiener Städtische Versicherungsverein, glavni dioničar tvrtke VIG. Wiener osiguranje nagrađeno je za projekt (O)siguran online koji se provodi od 2017. godine s ciljem prevencije online nasilja među djecom.

Wiener osiguranje VIG osvojilo je prvu nagradu na razini cijele matične kuće Vienna Insurance Group za svoj društveno odgovorni projekt (O)siguran online i financijsku Nastavno na uspješnu prethodnu godinu, Wiener osiguranje VIG je i u 2018. godini ostvarilo snažan rast te se pozicioniralo na 4. mjesto liste vodećih društava na hrvatskom tržištu osiguranja po premijskom prihodu, što je značajno pridonijelo rastu cjelokupnog tržišta.

Na dan 31. prosinca 2018. godine Wiener osiguranje je zabilježilo zaračunatu bruto premiju od 891,5 milijuna kuna ostvarivši time ukupan plan premija i ostvarenu planiranu dobit u iznosu od 59,4 milijuna kuna prije poreza, a što je povećanje od 11% u odnosu na prošlu godinu. Navedeni premijski rezultati potvrđuju značajan rast od 15% u odnosu na 2017. godinu, kao i ostvareni udio na hrvatskom tržištu od 9,1% .

U segmentu neživotnih osiguranja Wiener osiguranje ostvarilo je rast premije od 10,9% u odnosu na prethodnu godinu. Na navedeno je utjecao izuzetan rast u osiguranju imovine i dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja od oko 40%. Time je na nivou poslovne godine ostvaren cilj koji se odnosi na rast u ciljanim vrstama osiguranja što i dalje ostaje apsolutni prioritet Wiener osiguranja. U segmentu životnih osiguranja Društvo je ostvarilo još snažniji rast od 17,8% i u tom je području trenutno drugi osiguratelj na hrvatskom tržištu.

U 2019. godini Wiener osiguranje VIG nastavit će s politikom razvoja različitih kanala distribucije pri čemu će ciljevi biti usmjereni na dodatno osnaživanje interne prodajne mreže, kao i uspješne poslovne suradnje s vanjskim partnerima, brokerima, agencijama i strateškim partnerom Erste bankom.

Matična kuća, Vienna Insurance Group također bilježi vrhunske rezultate premija i dobit u 2018. godini prema preliminarnim rezultatima, a što je rezultiralo predloženim povećanjem dividenda za 2018., ali i predviđene dobiti za 2020. godinu.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.