Menu

SCV ulaže dodatnih 14 milijuna kuna u AdScanner

SCV ulaže dodatnih 14 milijuna kuna u AdScanner

Ulagač u startupove South Central Ventures ulaže dodatnih 14 milijuna kuna u marketinški startup AdScanner koji pruža big data rješenja za nove generacije TV business modela.

Kapital AdScannera ovim će se investicijskim ciklusom s postojećih 6 milijuna kuna povećati na 20 milijuna kuna. Tvrtka se ovim potezom pridružila ekipi startupova koji su postali dio SCV obitelji, a čine ju tvrtke poput Bulb Technologies i Agrivi. SCV svake godine razmatra između 300 i 350 tvrtki.

„AdScanner na temelju data-driven pristupa mijenja način na koji se planiraju, kupuju i mjere TV kampanje i sadržaji. S jedne strane, omogućavamo neusporedivu brzinu, preciznost i transparentnost svim „sukreatorima“ televizije, kao što su agencije, televizijski kanali i sami oglašivači. S druge strane, pružamo mogućnost kabelskim i telekom operatorima da uz naše prilagođeno TV DMP rješenje izgrade svoje buduće poslovne modele TV oglašavanja na način da kapitaliziraju vlastite TV podatke, ali i pruže što bolje usluge krajnjim korisnicima“, ističe Marin Ćurković, CEO i suosnivač AdScannera. 

Na ad tech sceni je aktivan od 2012. godine, a trenutno je prisutan na hrvatskom, austrijskom, njemačkom, bugarskom i srpskom tržištu. Razvio je jedinstven algoritam za automatsko prepoznavanje video sadržaja koji je promijenio poimanje brzine i preciznosti u ad tech svijetu. Uz to, AdScanner s vlastitom Rapid Data Vectoring tehnologijom sakuplja i integrira napredne podatke o gledanosti na različitim TV platformama.

"Od puno ljudi sam čuo kako televizija umire. Neki tvrde kako se oglašivački budžeti sve više troše na digitalne medije, online i mobilno oglašavanje. Strukovna izvješća  pak pokazuju posve različitu sliku. Potrošačke navike se mijenjaju i oglašavanje postaje sve preciznije i usmjerenije. Sada povezani smart TV uređaji preuzimaju inicijativu i oni oglašivači koji prvi budu uspjeli iskoristiti ovaj novi trend će najviše profitirati. Mi smo prepoznali ulogu koju Adscanner ima u tom lancu vrijednosti i uzbuđeni smo što im pomažemo na tom putu”, rekao je Jure Mikuž, Managing Partner u South Central Ventures.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next