Menu

Upoznajte mlade gamere s HT-ovim vodičom za računalne igre Istaknuto

Upoznajte mlade gamere s HT-ovim vodičom za računalne igre

Hrvatski Telekom u svrhu povećanja informiranosti mladih i njihovih roditelja o prednostima i rizicima svijeta videoigara pokreće kampanju ”Igrajmo na sigurno”.

Kampanja je sastavni dio velike društvene inicijative ”Šeraj pozitivu, blokiraj negativu” usmjerene povećanju sigurnosti djece i mladih na internetu.

U sklopu kampanje kreiran je prvi digitalni vodič sigurnog igranja videoigara koji donosi cjeloviti pregled pozitivnih aspekata, ali i rizika igranja videoigara uz konkretne savjete za roditelje kako pristupiti svojoj djeci i zaštititi ih od opasnosti koje donosi virtualni svijet.

Vodič je kreiran u suradnji sa stručnjacima iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu i Hrabrog telefona, i moći će se besplatno preuzeti na kanalima Hrabrog telefona, Djece medija i portalu Generacija Next.

IMG 2389

Kampanju je podržao i Ivan Rado poznat kao Malajski tapir, jedan od najpoznatijih hrvatskih YouTubera, koji je na predstavljanju kampanje iz vlastitog iskustva pričao o izazovima sigurnosti pri igranju videoigara. "Kao što nas kroz život dočekuju brojni izazovi, tako postoje određeni izazovi koje moramo premostiti u svijetu gaminga. Vjerujem da se razumijevanjem pozitivnih i negativnih strana videoigara, prihvaćanjem dobnih granica na igrama i roditeljskim prihvaćanjem djeteta u svijetu u kakvom oni nisu živjeli ti izazovi mogu premostiti", izjavio je Rado.

Svako četvrto dijete u Hrvatskoj igra videoigre na internetu, dok 85% istih videoigara sadrži nasilne sadržaje.

U sklopu kampanje, snimljen je kratak dokumentarni film o utjecaju videoigara u okružju obitelji u kojima gameri i roditelji zajednički prolaze kroz sve izazove u području sigurnosti.

Vodič preuzmite ili pogledajte na poveznici.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next