Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Besplatne radionice za Junior Developere u sklopu EU projekta Bootcamp IT Istaknuto

Besplatne radionice za Junior Developere u sklopu EU projekta Bootcamp IT

Boom u digitalnoj industriji evidentan je u rastućem broju startupova te cjelokupnoj IT industriji u Hrvatskoj. Upravo zato traži se sve više IT kadrova.

Iz tog razloga u sklopu europskog projekta Bootcamp IT vrijednog gotovo milijun kuna provodit će se program besplatnog brzog osposobljavanja za Junior Developere.

Naime, tijekom 18 mjeseci 84 nezaposlene i dugotrajno nezaposlene osobe bit će dio procesa profesionalnog usmjeravanja i savjetovanja za zapošljavanje, dok će polovica biti odabrana za edukaciju u nekom od deficitarnih zanimanja u IT sektoru.

BootcampIT 10.4 2

Svi oni koji će pokazati potencijal bit će usmjereni na intenzivno osposobljavanje za Junior Developere na kojem će se educirati u granama IT-a, poduzetništva, mentorskom radu s IT tvrtkama te izradi IT rješenja u timskom okruženju. Uz to, kroz projekt će se oformiti portal Start IT koji će služiti predstavljanju IT tvrtki i njihovim potrebama za zapošljavanje.

BootcampIT 10.5 4

Glavni cilj po izlasku polaznika iz procesa osposobljavanja jest povezivanje s potencijalnim poslodavcima i daljnji napredak.

Cjelokupni projekt Bootcamp IT provode Grad Rijeka, HZZ, Primorsko-goranska županija i Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 23. rujna 2018 putem sljedeće poveznice.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next