Logo
Ispiši ovu stranicu

Tele2: U Q2 EBITDA porasla 67%

Tele2: U Q2 EBITDA porasla 67%

Prvih pola godine Tele2 obilježio je porast od osam posto, a ostvareni prihodi su 645 milijuna kuna, dok je EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) rasla 83% u odnosu na isto razdoblje lani.

„Iznimno smo zadovoljni s postignutim rezultatima u proteklom razdoblju. Prihodi od usluga prema krajnjim korisnicima porasli su za 13 posto prije svega zbog rasta broja korisnika te jačanja popularnosti opcije BEZBROJ GB“, rekao je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

U drugom kvartalu je, pak, ostvareno 322 milijuna kuna prihoda (porast od dva posto), dok je rast EBITDA-e iznosio 67 posto u odnosu na prošlogodišnji Q2.

Upravo taj veliki rast EBITDA-e je rezultat smanjenja naknade za frekvenciju koje je stupilo na snagu 1. siječnja ove godine, podsjetio je Pavlinić.

Što se tiče cijele Tele2 Grupe, drugi kvartal 2018. je 12. uzastopno tromjesječje rasta, a ukupni prihod iznosi 6,5 milijardi švedskih kruna (~4,67 milijardi kuna) što je ujedno i povećanje od šest posto u odnosu na drugi kvartal prošle godine.

"Važnost spajanja s kompanijom Com Hem sve više dolazi do izražaja, kao i povezivanje s T-Mobileom u Nizozemskoj. Obje strateške odluke pokazuju snažan utjecaj na stvaranje dodane vrijednosti našim korisnicima u godinama koje slijede“, kazala je Allison Kirkby, predsjednica Uprave Tele2 AB.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.