Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Održan CrowdStream Meetup u Zagrebu Istaknuto

Održan CrowdStream Meetup u Zagrebu

Prvi Crowdstream Meetup organiziran je s ciljem predstavljanja projekta „CROWDfunding to mainSTREAM innovation“. Kroz događaj su detektirani i profilirani svi relevantni regionalni pružatelji usluga u korištenju crowdfunding modela financiranja. Nakon pozdravnog govora Frane Šesnića, direktora Razvojne agencije Zagreb, detalje o projektu prezentirao je voditelj projekta Marko Helfrih.

U okviru prezentacije sudionici su bili u prilici upoznati se sa relevantnim pokazateljima rasta i razvoja crowdfunding industrije u Europskoj uniji, kako u kontekstu volumena financiranja, tako i broja crowdfunding platformi i financiranih projekata.

Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, na vlastitom je primjeru uporabe crowdfunding platforme kroz kampanju Solar Retro Sailboat pokazao put kako inovativnošću uspjeti u prikupljanju potrebnih sredstava. Ovom prilikom Rambo Amadeus je istaknuo: „Svaki čovjek ima inovativni kapacitet, a može ga realizirati spajanjem racionalnog i intuitivnog. Trebamo samo prevladati strah i definirati svoju inovativnu ideju. Često su na prvi pogled ideje bez perspektive uspjele osvojiti tržište i stvoriti velike profite. Ideja svakako ima najveću važnost. Ona mora biti toliko privlačna da na sebe skreće pažnju. U današnje digitalno doba ideje se više ne skrivaju po patentnim zavodima. Danas su one odmah izložene kritici javnosti.“

Projekt „CROWDfunding to mainSTREAM innovation“ sufinanciran je sredstvima Europske Unije kroz program INTERREG Danube 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.649.950,00 eura, od čega je za aktivnosti u Hrvatskoj namijenjeno ukupno 161.952,00 eura. Glavni cilj projekta je poboljšati učinkovitost javne / privatne poduzetničke podrške za spin-off, start-up i društvena poduzeća u njihovom korištenju kvalitativnog grupnog financiranja -- crowdfunding, kako bi se iskoristio inovacijski potencijal u dunavskoj regiji. Razvojna agencija Zagreb partner je u ovom projektu, dok je vodeći partner Agency for European Integration iz Austrije.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next