Logo
Ispiši ovu stranicu

Stapanje velikih tehnoloških distributera: Tech Data potpuno preuzima Technology Solutions Istaknuto

Stapanje velikih tehnoloških distributera: Tech Data potpuno preuzima Technology Solutions

Tech Data Corporation je objavila dovršetak preuzimanja tvrtke Technology Solutions od tvrtke Avnet, Inc. Tom kombinacijom nastaje globalan sveobuhvatan IT distributer velikih mogućnosti, s raznovrsnim rješenjima, od podatkovnog centra do dnevnog boravka.

„Ovo je značajan dan u povijesti naše tvrtke i uzbuđeni smo što svojim talentiranim kolegama iz tvrtke Technology Solutions možemo izraziti dobrodošlicu u obitelj Tech Data“, rekao je Bob Dutkowsky, izvršni direktor tvrtke Tech Data. „Naša kombinirana tvrtka savršeno je pozicionirana u epicentru IT ekosustava – svojom veličinom i dosegom obuhvaća razna dinamična tržišta diljem svijeta – omogućavajući našim klijentima pristup sveobuhvatnom portfelju IT rješenja, kao i učinkovito predstavljanje proizvoda naših dobavljača novim klijentima na još većem tržištu. Zajednička kultura i vrijednosti naših organizacija, kao i posvećenost osiguravanju vrhunskog korisničkog iskustva, služit će kao temelj nove tvrtke Tech Data. Zajedno ćemo biti još snažnija tvrtka, sposobna za svoje partnere učiniti više no ikad prije. Uvjereni smo kako je preuzimanje tvrtke Technology Solutions dobitna kombinacija za naše klijente, dobavljače i dioničare, kao i zaposlenike obje organizacije.“

td ceoBob Dutkowsky, izvršni direktor Tech Data

Technology Solutions značajno će proširiti distribucijsko poslovanje tvrtke Tech Data i dodati mu vrijednost, povećavajući mogućnost tvrtke da svojim partnerima pomogne iskoristiti tehnologije nove generacije, uz istovremeno unapređivanje tržišnih mogućnosti kroz komplementarne vještine, sveobuhvatnije odnose s dobavljačima i nove klijente. Kombiniranu tvrtku odlikuje mnogo veća i uravnoteženija zemljopisna prisutnost, uključujući i prisutnost u regiji Azija-Pacifik, što je novo tržište za tvrtku Tech Data. Tvrtka posluje u 40 država, a u njoj radi 14 000 zaposlenika koji poslužuju približno 115 000 klijenata u više od 100 država.

Tvrtka je najavila i svoju vodeću ulogu na globalnoj razini, kao i nekoliko novih regionalnih i globalnih uloga. Izvršni direktor je Bob Dutkowsky, a direktor operacija je Rich Hume.

Ukupna dogovorena kupoprodajna cijena iznosila je približno 2,6 milijardi USD (nakon određenih naknadnih usklađivanja), uključujući 2,4 milijarde USD u gotovini i 2 785 402 dionica tvrtke Tech Data, što predstavlja približno 7,3 % od ukupnog broja dionica tvrtke Tech Data (nakon izdavanja novih dionica). Tvrtka Tech Data gotovinski dio isplate kupoprodajne cijene financirala je kombiniranjem 1 milijarde USD osigurane nedavnom javnom prodajom financijskih instrumenata, 1 milijarde USD osigurane bankovnim zajmovima, a ostatak je osiguran iz posebne kreditne linije i postojećih gotovinskih rezervi.

Očekuje se kako će transakcija značajno doprinijeti rastu ne-GAAP prihoda tvrtke Tech Data po dionici u prvoj financijskoj godini. Tvrtka očekuje kako će godišnju uštedu od približno 100 milijuna USD ostvariti u roku od 24 mjeseca, dok se jednokratni troškovi za postizanje tih ušteda procjenjuju na približno 150 milijuna USD.

Više informacija potražite na web-stranici www.techdata.com/tdts.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.