Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Dell na CES-u predstavio niz multimedijskih novosti Istaknuto

Dell na CES-u predstavio niz multimedijskih novosti

Dell je na sajmu Consumer Electronics Show (CES) predstavio seriju inovacija iz sfere osobnog računalstva, čiji se raspon proteže od svojevrsnog pametnog radnog stola preko 8K monitora do virtualne stvarnosti (VR).

Ono što je započelo kao Dellov koncept pametnog stola 2014. godine razvilo se u Dell Canvas, novu kategoriju radne stanice koja omogućuje kreativnu produktivnost za content developere i dizajnere. Temeljena na tehnologiji dodirnog zaslona, radna stanica od 27 inča može se koristiti pod kutem ili položena ravno na stolu kako bi profesionalci mogli kreirati, komunicirati i izražavati svoje misli i ideje, prirodno kao što to rade s olovkom i papirom. Primjerice, korištenjem dodira ili digitalne olovke, Dell Canvas pretvara crteže u digitalne slike. Razvijen u partnerstvu s Microsoft Corp. te podržan od strane bilo kojeg Windows 10 uređaja, Dell Canvas bi se trebao odlično slagati sa softverskim rješenjima poput Adobea, Autodeska, AVID-a, Dessault Systems te SolidWorks.

Dell Canvas 27 ImageDell Canvas

Dell XPS je osvojio više nagrada nego ijedan drugi brend u Dellovoj povijesti. Nadovezujući se na taj uspjeh, Dell je sada predstavio i XPS 13 2-u-1, najmanji na svijetu 13-inčni 2-u-1. Novi XPS nudi mogućnost okretanja u 360 stupnjeva za višestruku produktivnost koristeći Continuum, do 15 sati rada baterije te iznimnu jasnoću prikaza s QHD+ (5,7M piksela) InfinityEdge ekranom osjetljivim na dodir.

Dell XPS 13 Rosegold 2 ImageDell XPS 13

Neka All-In-One (AIO) osobna računala na tržištu danas ne ulažu dovoljno pozornosti na kvalitetu zvuka. Izrađen u suradnji s Jackom Jospehom Puigom, glazbenim producentom nagrađenim Grammyjem i direktorom kreativnih inovacija Waves Audio, novi XPS 27 AIO te Precision postavljaju novu razinu kvalitete koja je ranije zahtijevala vanjsku jedinicu za zvuk. S ugrađenim hi-fi sustavom, ovi uređaji pružaju dosad najbolju kvalitetu zvuka dostupnu kod AIO računala s 10 zvučnika koji pružaju zvuk i do 50W po kanalu. Uz to, impresivno je i vizualno iskustvo s 4K Ultra HD (3840 x 2160) ekranom osjetljivim na dodir koji podržava 100 posto Adobe RGB raspon boja. AIO Precision pruža još više performansi s Intel Xeon procesorom, AMD Radeon Pro grafikom koja pruža VR te izvanrednu pouzdanost s ISV certifikacijom za programe kao što su AVID i SolidWorks, kao i za vodeći softver za upravljanje i sigurnost.

Dell Precision 5720 AIO ImageDell Precision 5720 AIO

Mobilna radna stanica Dell Precision 7720 – Dellova prva VR mobilna radna stanica dizajnirana posebno za stvaranje VR sadržaja dolazi s novim 7th Gen Intel Core i Intel Xeon procesorima te NVIDIA Pascal Quadro profesionalnom grafikom. Pošto se radi o mobilnoj radnoj stanici, kreatori sada mogu razvijati VR sadržaje gdje god za to dobiju inspiraciju.

Dell Precision 7720Dell Precision 7720

Dell UltraSharp 32 Ultra HD 8K Monitor prvi je na svijetu 32-inčni 8K monitor. Ima više od milijardu boja, 33,2M piksela, 100 posto Adobe RGB i sRGB raspon boja te dosad nedostupnih 280 ppi – što je četiri puta više nego kod Ultra HD 4K rezolucije te 16 puta više sadržaja nego kod Full HD uređaja. Monitori koji nude ovako ekstremnu razinu rezolucije i Dell PremierColor jasnoću i gradaciju korisni su u komercijalnim područjima gdje je izrazito važno povećanje slike, ali i kod montaže foto i video sadržaja, u medicini i dijagnostici, ili istraživanju nafte i plina. Uz to, njegov gotovo bezgraničan ekran pruža 32 inča u vrlo kompaktnom izdanju.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next