Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Dječji pametni sat MyKi iz Bugarske uskoro u Hrvatskoj Istaknuto

Dječji pametni sat MyKi iz Bugarske uskoro u Hrvatskoj

Uređaj koji istovremeno služi kao GPS lokator, telefon i pametni sat te pomaže roditeljima da su mirniji kad je u pitanju sigurnost djece u manje od godinu dana od izlaska na tržište stekao je popularnost u Bugarskoj, Albaniji, Kosovu, Srbiji i Rumunjskoj te broj njegovih korisnika stalno raste. Do sada je prodano 15.000 primjeraka, a još 40.000 je naručeno. MyKi bi se na hrvatskom tržištu trebao pojaviti oko Nove godine.

Dječji pametni sat MyKi, razvila je bugarska tvrtka Allterco Robotics. Radi se o uređaju koji roditeljima omogućava da 24 sata dnevno 7 dana u tjednu prate lokaciju gdje se nalaze njihova djeca te da s njima komuniciraju.

MyKi ima ugrađen GPS lokator. Zahvaljujući njemu roditelji u svakom trenutku primaju, putem prateće mobilne aplikacije MyKi Watch, informacije o lokaciji na kojoj se dijete nalazi. Ove informacije obnavljaju se svakih 60 sekundi, a aplikaciju se može besplatno preuzeti s Google Play-a ili s Apple Store-a.

Roditelji mogu namjestiti “sigurna područja” kojima se obično kreće njihovo dijete. Na primjer, ako dijete od 8 ujutro do podneva mora biti u školi, takvo sigurno područje namjesti se na prostor oko škole. Ukoliko dijete izađe iz sigurnog područja, MyKiTM odmah obavještava roditelje. Osim toga, sat roditeljima šalje upozorenje ako se dijete kreće neuobičajenom brzinom, npr. brže od 50 km/h. Tada sat sam nazove roditelje kako bi oni mogli čuti I shvatiti što se događa s djetetom.

Sat ima ugrađeno i SOS dugme koje dijete može koristiti da se poveže s roditeljima u hitnom slučaju. Kada se pritisne ovo dugme MyKi počinje birati unaprijed definirane SOS brojeve, sve dok telefon ne ostvari vezu s jednim brojem.

MyKi je namijenjen djeci od 4 do 10 godina starosti te radi s ugrađenom SIM karticom. Uređaj može nazvati do 5 brojeva koje roditelj unaprijed definira preko aplikacije MyKi Watch. Može slati i glasovne poruke i primati tekstualne poruke preko chata u aplikaciji. Roditelji u svakom trenutku mogu s djetetom kontaktirati preko svojeg pametnog telefona ili računala.

MyKi Watch Colours

Sat teži 40 g i ima silikonski remen, čiji promjer je prilagodljiv na veličinu od 13 do 18,5 centimetara. Ekran je zaštićen gumenim dijelovima u obliku smješka i ima OLED osvjetljenje. Puni se preko USB-a, a baterija od 400 mAh traje do 30 sati neprekidnog rada.

„Vjerujemo da bismo s našim MyKi pametnim satom mnogim majkama i očevima u Hrvatskoj olakšali brigu za sigurnost njihove djece. Zato trenutno pregovaramo sa svim mobilnim operaterima u Hrvatskoj, te planiramo lansirati proizvod u roku od mjesec dana.“, istaknuo je Dimitar Dimitrov, CEO Allterco Robotics.

MyKi Watch Calls

Za one koji imaju i kućne ljubimce, nedavno je na bugarsko tržište je izašao i MyKi Pet, uređaj za praćenje lokacije ljubimaca, no o njegovoj eventualnoj dostupnosti u Hrvatskoj još uvijek nema informacija. „U 2017. godini planiramo lansirati još nekoliko jako zanimljivih i korisnih uređaja, no zasad je još prerano da ih najavimo.“, rekao je Dimitrov.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next