Biz Tech web portal powered by vidi logo2

START2ACT: Trening energetske učinkovitosti za srednje, male i startup tvrtke Istaknuto

START2ACT: Trening energetske učinkovitosti za srednje, male i startup tvrtke

Projekt START2ACT financiran je kroz program Europske Unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020. (Horizon 2020), a u Hrvatskoj ga provodi Energetski insitut Hrvoje Požar uz podršku Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske. Cilj je projekta podržati srednje, male i startup tvrtke u smanjenju troškova za energente i vodu na svom radnom mjestu kroz njihovo učinkovitije korištenje.

Projekt je prvenstveno namijenjen tvrtkama mlađim od pet godina starosti, ali i starije se tvrtke mogu uključiti. Kroz START2ACT tvrtke će biti upoznate s mjerama energetske učinkovitosti koje mogu primijeniti na svojim radnim mjestima i u svome svakodnevnom radu.

U tu svrhu nudi se besplatna edukacija i treninzi u devet europskih zemalja: Belgija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Velika Britanija. Aktivnosti uključuju tečajeve o energetskoj učinkovitosti na radnom mjestu te poslovne doručke, tj. druženja na kojima će se razmjenjivati iskustva. Osim toga, predviđena je START2ACT on-line platforma koja će uključivati bazu znanja, e-learning tečajeve te druge informacije važne za uspješno provođenje START2ACT projekta. Danas su ušteda energije i energetska učinkovitost teme koje se odnose na svakog pojedinca. No, iako su mnogi ljudi svjesni nužnosti da se nešto poduzme, još uvijek nisu aktivni zbog nedostatka znanja o tome kako provoditi raspoložive mjere. Pružajući im prave alate i savjete, može ih se motivirati za uvođenje i provedbu tih mjera u svakodnevnom životu. START2ACT ima za cilj to postići u naredne tri godine koliko će projekt trajati.

START2ACT započinje anketom, s kojom se namjerava prilagoditi aktivnosti i podršku projekta uključenim tvrtkama. Iako za sudjelovanje u anketi nije nužno i sudjelovanje u projektu, njen cilj je uključiti što više tvrtki u projekt, upoznati se s njihovim potrebama i znanjima, omogućiti im vidljivost u svim zemljama gdje se projekt provodi te na osnovu informacija iz upitnika za svaku tvrtku predložiti nove korake koji će u konačnici rezultirati smanjenjem potrošnje energenata i otiska CO2 na njihovom radnom mjestu.

Ispunjavanjem ove ankete podržavate aktivnosti u sklopu START2ACT projekta, ali doprinosite i unaprjeđenju poslovanja vaše tvrtke. U nastavku suradnje sudionicima projekta bit će predstavljena prilagođena rješenja i savjeti na koji način će minimalnim ulaganjima povećati učinkovitost te optimizirati potrošnju energenata i vode.

Osim toga, popunjavanjem ankete imate osvojiti Samsung Galaxy S6 i druge nagrade.

Anketu možete ispuniti na ovoj poveznici.

Više informacija o cijelom projektu doznajte na službenim web stranicama.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next