Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Za financiranje inovacija novoosnovanih malih i srednjih poduzeća 22,8 milijuna kuna

Za financiranje inovacija novoosnovanih malih i srednjih poduzeća 22,8 milijuna kuna

Za inovativna mala i srednja poduzeća, dakle do 50 zaposlenika, do tri godine poslovanja i bez isplate dobiti, objavljen je natječaj za finaniranje bržeg dolaska njihove inovacije na tržište. Cilj je komercijalizacija proizvoda i usluga, uključujući i ICT područje. Financira se završna faza razvoja novog proizvoda ili usluge koja može uključivati i transfer znanja i tehnologije od istraživačko razvojne institucije ili drugog poduzeća.

Financira se dovršetak inovacije skoro spremne za tržište, koja već ima ključne funkcionalnosti, te za koju je već iskazan inicijalni interes tržišta ili ima prve kupce (tzv. "traction"), uključujući i inkrementalne inovacije na postojećim proizvodima i uslugama da bi se kreirale novih verzija za nova tržišta. To uključuje reviziju studije izvedivosti, demonstraciju i evaluacija inovacije u operativnom okruženju, dizajn proizvoda, te zaštitu i upravljanje intelektualnim vlasništvom. Komercijalizacija rezultata istraživanja i razvoja može obuhvaćati i istraživanje tržišta za inovaciju, verifikaciju analize tržišta, testiranje proizvoda s potencijalnim kupcima, verifikaciju poslovnog modela/plana, pripremu proizvodnje i ulaganje u probnu proizvodnju, marketinški plan i reviziju poslovnog i marketinškog plana, pa čak i operativne marketinške aktivnosti. Financira se i angažman vanjskog stručnog osoblja, ulaganja u instrumente i opremu, plaće osoblja koje je izravno uključeno u rad na projektu (dosad uglavnom nije bilo uključeno), i nešto operativnih troškova.
Stupanj financiranja je vrlo visok, čak 90% prihvatljivih troškova. Najniža vrijednost potpore je 150 tisuća kuna, a najviša 1,5 milijuna. Prijave se mogu predati od 6. lipnja 2016. Natječaj je otvoren do iskorištenja, najkasnije do kraja godine. Objavljen je na adresi: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1193
Za više informacija možete se obratiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next