Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Prvi Radio Dot sustav u Hrvatskoj implementirali Ericsson Nikola Tesla i Vipnet Istaknuto

Prvi Radio Dot sustav u Hrvatskoj implementirali Ericsson Nikola Tesla i Vipnet

Ericsson Nikola Tesla i Vipnet zajedno su uspjeli u implementaciji prvog Radio Dot sustava u Hrvatskoj. Ovo najsuvremenije rješenje za pokrivanje mobilnom mrežom u zatvorenim prostorima implementirano je na Vipnetovoj mreži u zagrebačkim poslovnim prostorima Ericssona Nikole Tesle. Nakon ove inicijalne, u planu su brojne daljnje implementacije čime će kvaliteta mobilnog komuniciranja u zatvorenim prostorima biti znatno poboljšana.

Od 2015. do 2021. godine predviđa se porast prometa pametnim telefonima od 11 posto, uz oko 90 posto mobilnog podatkovnog prometa ostvarenog putem mobitela do kraja 2021.

Radi poboljšanja pokrivanja u zatvorenim prostorima, više od 100 operatora diljem svijeta koristi Ericssonov Radio Dot sustav, koje se bazira na malim ćelijama. Pomoću sustava poboljšava se propusnost mobilnih podatak do pet puta, izostanak neostvarenih poziva zbog slabog pokrivanja. Instalacija je moguća za četiri minute po uređajima.

Radio Dot je antena koja omogućuje besprijekoran rad aplikacija u cijeloj zgradi i neometanu mobilnost. Sustav je moguće daljinski nadograditi, a trenutačni mrežni softver 16A podržava brzine do 600 MB/s korištenjem LTE Advanced agregacije nositelja, uz smanjenje potrošnje energije.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next