Menu

IN2 poziva studente programere i dizajnere na Hackathonovo Istaknuto

IN2 poziva studente programere i dizajnere na Hackathonovo

Hackathonovo je nov studentski hackaton u organizaciji softverske grupacije IN2, koji će se po prvi put održati 20. i 21. svibnja 2017. godine. Prijave se primaju do 7. svibnja. Tema ovogodišnjeg izdanja bit će izrada društveno korisne aplikacije u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja – Stanica Zagreb.

Timovi mogu imati od dva do preporučena četiri člana. Prijaviti se mogu preko službene stranice https://hackathonovo.in2.hr. Prijavljeni moraju biti redoviti studenti, priliku za sudjelovanje dobit će deset ekipa, a tri najbolje očekuju novčane nagrade ukupne vrijednosti 20.000 kuna.

Okupljene ekipe provest će navedeni vikend u IN2, gdje će se upoznati s problemom, samostalno ili uz pomoć mentora razvijati aplikaciju u tehnologijama po svom izboru te je na kraju predstaviti žiriju kako bi se izabrala najbolja. Za sudionike je osigurana hrana i piće tijekom trajanja događaja te tulum na kraju, a ovisno o pokazanom znanju i potrebama IN2, moguće je i zapošljavanje u tvrtki.

„Hackathonovo će biti izvrsna prilika za izradu zanimljive aplikacije, demonstraciju postojećeg znanja studenata, ali i za stjecanje novoga, s obzirom da će naši iskusni mentori biti na raspolaganju svima kojima bude potrebna pomoć tijekom izrade aplikacije. Voljeli bismo dobiti svjež i kreativan pogled na to što aplikacija može ponuditi i vjerujemo da su studenti prave osobe za to. Zainteresiranima za karijeru u IN2 nakon završetka službenog dijela programa rado ćemo prezentirati doista široki raspon softverskih područja kojima se bavimo, a koji uključuje i razna atraktivna područja poput blockchaina, dronova i Internet of Things.“ – rekla je Andreja Smetko, direktorica hackatona.

Osim na web stranici događaja, novosti o Hackathonovu moguće je pratiti na Facebooku, LinkedInu i Twitteru grupe IN2 na kojima će se koristiti hashtag #Hackathonovo.

na vrh članka