Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Što je donio webinar o Dellovim rješenjima za profesionalni kućni ured Istaknuto

Što je donio webinar o Dellovim rješenjima za profesionalni kućni ured

Netom nakon predstavljanja nove serije poslovnih prijenosnika Dell Latitude 9000, američki proizvođač predstavio je preko Webinara cjelovita rješenja koja odgovaraju na potrebu rada od kuće kao posljedicu COVID-19 pandemije.

Kako su naglasili iz Della, njihova ponuda uključuje end to end ponudu pri čemu uz nove klijent uređaje, odnosno računala, oni nude i infrastrukturu, kao i softverski i sigurnosni management kako bi olakšali posao IT odjelima u kompanijama.

Što je novo među uređajima?

Ona krajnjim korisnicima najzanimljivija strana kućnog ureda su uređaji, odnosno laptop i desktop računala. Dell za poslovne namjene ima više serija proizvoda. Najnovija je linija Latitude 9000 koja donosi dva 2 u 1 modela i jedan klasičan laptop. Svi imaju aluminijsko kućište, nude snažne Intel Core procesore desete generacije. Bitno je istaknuti da se puno radilo na dizajnu, pa sada 15,6'' Latitude kreće s masom od samo 1,4 kg. Latitude i dalje ima serije 3000, 5000 i 7000 kod kojih također ima novih 2-u-1 modela. Najpristupačnija je serija 3000. Osim Latitude prijenosnika, za poslovne namjene Dell nudi jeftinije Vostro prijenosnike s nešto bazičnijim opcijama te pridošlicu iz consumer segmenta Dell XPS 13 i 15 koji se ističe premium izradom i dizajnom te snažnim hardverom.

Dell latitude2

Za poslovne korisnike Dell je svoje laptope nadogradio nekim sigurnosnim opcijama. Tako u novoj Latitude seriji stiže Dell Optimizer, softver koji pomoću AI-a nastoji prepoznati korisnikovo ponašanje i kroz četiri razine prema uočenom namješta postavke. Brine se za aplikacije, zvuk, bateriju i senzor blizine. Taj senzor blizine pokušaj je olakšavanja produktivnosti, a radi na način da ako korisnik ode po čašu vode ili kavu, pri povratku ga prepoznaje i nije potrebno ponovno upisivati lozinku u računalo.

ExpressCharge opcija nudi brže punjenje baterije, a i o ovoj funkcionalnosti se brine Dell Optimizer. Inače kod spomenutog Latitude modela serije 9000, baterija traje do nevjerojatnih 30 sati, što će nakon popuštanja pandemijskih restrikcija omogućiti digitalnim nomadima da imaju novu omiljenu igračku.

optiplex 7070 new img

Više puta kroz webinar, Dellovi stručnjaci napomenuli su da rad od kuće ne znači nužno i rad na laptopu. Postoje All-in-One računala, te OptiPlex micro i punokrvna desktop rješenja. Dell Precisision radna stanica primjerice nudi dovoljno snage za rad s AI aplikacijama te VR-om. Posebno je zanimljiv model OptiPlex 7070 Ultra koji računalo smješta u stalku monitora, a nudi do Core i7 procesora, 2x USB Type C ulaza, podršku za tri monitora, do 64 GB radne memorije i 2TB spremišnog prostora.

Nakon klasičnih poslovnih modela, predstavljena je ponuda za rugged modele, ondosno tablete i računala otporna na padove, vremenske uvjete i ostale ugroze. Radi se o Latitude 7212, 7220 i 7229EX extreme tabletima, a zajednička im je karakteristika otpornost na ekstremne temperature, vlagu, prašinu, dolaze s posebnim ekranima za vanjsku primjenu, LTE povezivosti i docking mogućnostima za vozila. Tu su i sigurnosna rješenja poput infracrvene kamere za prepoznavanje lica i čitač otiska prsta.

Workspace One

Dell je za administraciju svih spomenutih klijent uređaja osmislio Workspace One platformu koja omogućuje da ostane jednako korisničko iskustvo prije svega fokusirano na visoku produktivnost, ali da kontrola bude i dalje nesmetano u rukama IT odjela. Velika pogodnost ovog rješenja je upravljanje svim uređajima s jednog mjesta, a to uključuje i laptope i desktope, kao i mobilne uređaje. Platforma za sigurnost ima Zero Trust Conditional Access, što znači da se neće moći pristupiti uslugama ako nije uključen firewall i ostale bitne značajke.

workspace one

 

Mobile Flows dio platforme omogućuje nesmetanu integraciju Workspace One s drugim enterprise sustavima poput SAP-a ili SalesForce platforme. Za korisnika, Workspace One nudi inteligenti hub s popisom svih aplikacija koje su mu potrebne za rad od kuće.

Dell je u svom webinaru pokazao kako funkcionira njihov lanac od korisničkog uređaja do managementa cijelog sustava pomoću kvalitetnog rješenja.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next