Logo
Ispiši ovu stranicu

Počinje lov za prodaju Microsoftovih licenci državi za 181 milijun kuna Istaknuto

Počinje lov za prodaju Microsoftovih licenci državi za 181 milijun kuna

Središnji državni ured za središnju javnu nabavu objavio je otvoreni postupak javne nabave Licence za Microsoftov softver i usluge.

Cilj ovog postupka je sklapanje okvirnog sporazuma s jednim gospodarskim subjektom, na razdoblje od tri godine, a u priopćenju se navodi da se postupak provodi za obveznike središnje javne nabave i za tijela koja nisu obveznici središnje javne nabave prema Zaključku Vlade Republike Hrvatske od 25. travnja 2019. godine.

Cjelokupni iznos procijenjene vrijednosti nabave za jednu grupu predmeta nabave iznosi 181.000.000 kn bez PDV-a, a količina predmeta nabave predstavlja, kako kažu, "predviđene količine". Također navode da će korisnici temeljem okvirnog sporazuma sklapati pojedinačne ugovore o javnoj nabavi sukladno stvarnim potrebama i osiguranim financijskim sredstvima.

Zanimljivo je da se u dobavi ovolikog broja licenci za državu više ne traži tzv. Enterprise agreement za isporuku 500+ licenci za što su se do sada mogle javljati samo tvrtke sa LSP/LAR Microsoft partnerskim statusom. Četiri su tvrtke u Hrvatskoj imale LSP/LAR status no trenutno LSP/LAR Microsoft partner status imaju tek tri tvrtke certificirane da sklope s državom takav „Enterprise agreement“, a to su redom Span d.o.o., Combis d.o.o. i Softline d.o.o. jer je početkom godine taj status King ICT d.o.o. izgubio.

Naravno, ovako postavljenim natječajem je naoko povećan broj mogućih ponuđača čime se povećava konkurentnost a posljedično vjerojatno i mogućnost nabave po povoljnijoj cijeni, posebno ako potencijalni ponuđač kao uvjet prijave za natjecanje, zadovolji zadani broj certificiranih stručnjaka te ako ima 5.400.000 kn pripremljenih za jamstvo potrebno da bi se tvrtka uopće javila na ovaj veliki i za državnu upravu, vrlo bitan natječaj. Ne treba zaboraviti i jamstvo za ispunjenje posla u visini 10% posla, za što je potrebna deponirana zadužnica tvrtke.

Cjelokupna dokumentacija o nabavi dostupna je u Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske (broj objave: 2019/S 0F2-0024163) i internetskim stranicama Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu, a rok za dostavu ponuda je 16. srpnja 2019. godine u 13:30 sati.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.