Biz Tech web portal powered by vidi logo2

TomTom Telematics uložio u Arrivu sustavom za praćenje flote vozila

TomTom Telematics uložio u Arrivu sustavom za praćenje flote vozila

TomTom Telematics „pozelenit“ će tvrtku za prijevoz putnika Arriva ulaganjem u njihovih 15 tisuća autobusa diljem Europe sustavom za praćenje emisija stakleničkih plinova pod nazivom WEBFLEET.

TomTom Telematics ovim Fleet management sustavom, koja vozačima pruža trenutnu povratnu informaciju o kočenju, ubrzanju i praznom hodu, omogućit će Arrivi da svake godine smanji potrošnju goriva u svojim autobusima do 6% te smanji emisiju CO2e do 72 tisuća tona godišnje. To je ekvivalent emisije stakleničkih plinova koje proizvede više od 15 tisuća automobila na godišnjoj razini.

“Arriva je prepoznala prednosti našeg rješenja za upravljanje voznim parkom, WEBFLEET, budući da joj pruža detaljan uvid u područja u kojima su moguća poboljšanja te ujedno potiče vozače da unaprijede svoje performanse za volanom. Drago nam je što će naša inovativna telematska tehnologija pomoći Arrivi da ispuni svoje dugoročne ekološke i operativne ciljeve“, izjavio je direktor TomTom Telematicsa Thomas Schmidt.

Uzbuđenje za novom suradnjom iskazala je i izvršna direktorica projekta „Driving Arriva“ Jo Humphries rekavši kako je ulaganje TomTom Telematicsa ulaganje u Arrivine vozače. „Svake sekunde na svakom putovanju, naših 32.149 vozača mora donijeti ispravne odluke kako bi sigurno prevezli putnike do njihovih odredišta. Uz redovite treninge i obuku, naši će vozači dodatno poboljšati način vožnje. Time će biti u mogućnosti pružiti još sigurnije i udobnije putovanje našim putnicima i smanjiti potrošnju goriva, a time i emisiju CO2e“, dodala je Humphries. 

Arriva ima vozni park i u Hrvatskoj, a direktor Arrive za Hrvatsku Dražen Divjak naglasio je benefite koje suradnja između Arrive i TomTom Telematicsa donosi. „Uvođenje telematskog sustava u vozni park Arrive Hrvatska koji broji 600 vozila još je jedna potvrda naših nastojanja da budemo ekološki najosvješteniji javni prijevoznik. Benefite uvođenja ove inovativne telematske tehnologije osjetit će, tvrtka prvenstveno kroz smanjenu potrošnju goriva, no što je još važnije i što nas posebno veseli je činjenica da TomTom Telematics donosi dobrobit i za naše putnike u vidu udobnijeg i sigurnijeg putovanja“, dodaje Divjak.

Arrivine tvrtke u Hrvatskoj, Italiji i Španjolskoj već su počele s instaliranjem sustava u ukupno 2700 autobusa, a do kraja godine TomTom sustavom bit će opremljeno još 12 300 autobusa u Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Španjolskoj, Nizozemskoj i Velikoj Britaniji.

 

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next