Logo
Ispiši ovu stranicu

Tvrtka Hangar 18 dobila 920 tisuća kuna za međunarodno širenje poslovanja Istaknuto

Tvrtka Hangar 18 dobila 920 tisuća kuna za međunarodno širenje poslovanja

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je tvrtki Hangar 18 iz Koprivnice 920.000 kn bespovratnih EU sredstava za projekt pod nazivom “Povećanje međunarodne konkurentnosti društva HANGAR 18 d.o.o.”. Projekt je prijavljen na natječaj Internacionalizacija poslovanja MSP-ova, faza dva, a ukupna vrijednost projekta je 1,5 milijun kuna.

Ugovor o dodjeli 920.000 kn bespovratnih EU sredstava potpisali su u Zagrebu Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta te Mario Kralj, vlasnik i direktor tvrtke Hangar 18.

Poduzetnici iz Koprivničko-križevačke županije od 2015. godine do sada su povukli gotovo 100 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Kroz poticaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u tom je razdoblju financirano sveukupno 65 projekata za poboljšanje konkurentnosti, podršku razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu, razvoj poslovne infrastrukture, inovacije, kompetentnost i razvoj te razvoj poslovne infrastrukture.

“Tvrtka će u sklopu projekta sudjelovati na dva međunarodna sajma u Španjolskoj i Njemačkoj, a projekt će doprinijeti povećanju prihoda od prodaje za 25 posto, povećanju prihoda od izvoza za 26 posto, sklapanjem tri ugovora na novim tržištima te zapošljavanjem minimalno jedne osobe", izjavio je Mario Kralj, direktor Hangara 18.

Bit će ovo dodatni vjetar u leđa koprivničkoj tvrtki Hangar 18 koja svoju robnu marku NOA, unutar koje proizvodi pametne telefone, televizore i tablete, želi učiniti dostupnom na tržištima cijele Europe. Dokaz tome je i nedavno otvorenje prvog NOA “brand shopa” u Irskoj u jednom od najvećih trgovačkih centara u Dublinu – Swords Pavilions.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.