Logo
Ispiši ovu stranicu

VIDI 278: Priča o sjevernoj silicijskoj dolini u kojoj je gradonačelnik Hrvat Istaknuto

VIDI 278: Priča o sjevernoj silicijskoj dolini u kojoj je gradonačelnik Hrvat

U novom broju časopisa VIDI br. 278 možete pronaći veliki usporedni test akcijskih kamera, otkriti koji posao snova radi CTO u hrvatskoj tvrtki Bellabeat i saznati zašto Kitchener nazivaju silicijskom dolinom na sjeveru Amerike.

Jeste li spremni snimiti nezaboravne akcijske scene s vaše avanture? Za vrhunsko snimanje trebat će vam i  vrhunska kamera.  U velikom usporednom testu akcijskih kamera u novom broju časopisa VIDI br. 278 saznajte koja je dobra, a koja najbolja za snimanje vaše adrenalinske avanture.

Naslovnica 278 V3

Rođeni Zagrepčanin Berry Vrbanović na čelu je grada u drugoj najvećoj tehnološkoj regiji u Sjevernoj Americi. U razgovoru s njim saznali smo kako je nastala uspješna priča o tehnološkom raju u kanadskom Kitcheneru, koja bi se jednog dana mogla primijeniti i kod nas uz malo truda, puno znanja i dobre političke volje.

576A0273

Što radi chief technical officer u uspješnoj hrvatskoj tech tvrtki Bellabeat koja razvija  vrhunske wearables uređaje otkrili smo kroz razgovor s Markom Frankovićem.

IMG 5510

Nakon ogromnog kućišta E-ATX iz Thermaltakea u koje smo nabacali sve od vodenog hlađenja do hrpe stiropora (a našlo se i jezero), sada je vrijeme da krenemo u drugome smjeru. Pitanje je koliko možemo smanjiti build a da i dalje  ne bude ama baš nikakvog kompromisa kada je riječ o performansama.

Mini PC Build Otvor 5

U novom Vidiju donosimo vam i veliki troboj flagshipova, odnosno tri super telefona o kojima se u posljednje vrijeme najviša priča. U ring smo ubacili Huawei P30 Pro, Samsung Galaxy S10+ i iPhone XS Max.

Untitled 1

Među brojnim sadržajima novog Vidija pronaći ćete i How-To Arduino radionicu u kojoj smo napravili funkcionalnu i preciznu digitalnu vagu koja je sposobna mjeriti težinu u gramima.

Arduino vaga 2

Što se pojedinačnih testova hardvera tiče, u Vidiju ćete pronaći testove telefona Huawei P30 Pro, Huawei P30, Samsung Galaxy S10e, Samsung Galaxy S10+, Sony Xperia 10+, NOA N20 i NOA Hummer 2019.

Galaxy S10e

Tu je i jedan zanimljiv dron Parrot Bebop 2 koji se pokazao vrlo kvalitetnim, upravljivim, stabilnim i sposobnim za odlična zračna snimanja.

Parrot Bebop II 9

Što se računalne opreme tiče, testirali smo vrlo zanimljiv laptop Končar Nina NI1619i7, koji pokazuje da se i kod nas može proizvesti kvalitetan prijenosnik s odličnim performansama.

Koncar Nina

U novom smo broju testirali i Greyp G6.3 električni bicikl sestrinske tvrtke Rimac Automobila kako bismo provjerili koliko je kvalitetan u vožnji po svim vrstama terena i koliko je dobra ugrađena elektronika zbog koje ga nazivaju "najpametnijim biciklom na svijetu". Za testiranje smo angažirali i poznatog hrvatskog triatlonca.

OTVOR

Sve to i puno toga više možete pronaći u časopisu VIDI br. 278 koji se od 29. travnja 2019. može pronaći na svim kioscima u zemlji.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.