Logo
Ispiši ovu stranicu

Velika Britanija želi strože zakone za socijalne platforme Istaknuto

Velika Britanija želi strože zakone za socijalne platforme

Britanska vlada u ponedjeljak je predložila nove zakone o sigurnosti na internetu koji će kazniti društvene mreže i ostale tehnološke tvrtke ukoliko ne uspiju zaštititi korisnike od štetnih sadržaja.

Spomenute tvrtke mogle bi se susresti s velikim novčanim kaznama, dok u najozbiljnijim slučajevima može doći i do zabrane poslovanja u Britaniji.

„Mi imamo obavezu da korisnici budu sigurni. Ukoliko tvrtke ne učine društvene mreže sigurnijima, bit će kažnjene“, izjavila je britanska premijerka Theresa May dodavši kako je vrijeme društvenih mreža koje reguliraju same sebe gotovo.

Tajnik za medije Jeremy Wright izjavio je kako bi se predloženi zakoni mogli odnositi na svaku tvrtku koja korisnicima omogućuje dijeljenje ili otkrivanje online sadržaja. Time se cilja na društvene mreže, forume, platforme za chatanje i tražilice.

Inače, vlade zemalja diljem svijeta pokušavaju se boriti za veću kontrolu nad društvenim mrežama i ostalim socijalnim platformama, a često su i kritizirane od strane korisnika zbog navodnog premalog angažmana u zaštiti korisnika.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.