Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Startupovima dodijeljeno pola milijuna kuna konvertibilnih zajmova Istaknuto

Startupovima dodijeljeno pola milijuna kuna konvertibilnih zajmova

Startup tvrtke Beyond Seen Screen, HUBBIG i MOBILEone dobile su pola milijuna kuna povoljnih konvertibilnih kredita od Grada Zagreba i Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER).

To je ujedno i prvi val dodjele konvertibilnih zajmova. Tvrtke MOBILEone i Beyond Seen Screen dobile su po 200 tisuća kuna, dok je HUBBIG dobio 100 tisuća kuna. Inače, radi se o dvogodišnjem kreditima uz tri posto kamate, a konvertibilni kredit znači kako će, u ovom slučaju, ZICER ući u vlasništvo tvrtke ukoliko neka od tvrtki neće moći vraćati kredit.

„Ukoliko tvrtke kredit neće moći vraćati, kada istekne ugovor, moći će se pretvoriti u udjele u vašim tvrtkama. Ovo je samo instrument koji omogućava da na jednostavan način podržimo poslovanje ovih startupova. Drago mi je da je interes sve veći i veći, a valja napomenuti kako taj instrument ima još jednu ulogu, a to su ulaganja fizičkih osoba (poslovnih anđela)“, kazao je direktor ZICER-a Frane Šesnić. Dodao je kako se radi o povoljnijem dolasku do financijskih sredstava, no svi uključeni vjeruju kako do konverzije u vlasničke udjele neće doći.

IMG 20190219 104735

„Uistinu je važno da prestanemo držati govore, već je potrebno potpisivati ugovore za prijekopotrebna financijska sredstva koja su startup zajednici itekako potrebna. Dati novac u pravo vrijeme je uistinu važno. Od tog trenutka može se otvoriti onaj tržišni potencijal u koji svi mi u Gradu Zagrebu vjerujemo. Da ne vjerujemo u vaš uspjeh i da ga ne smatramo i našim, ne bismo razvili ovu novu mjeru“, poručila je podržanim startupovima zamjenica gradonačelnika Milana Bandića Olivera Majić.

IMG 20190219 105135

Zbog velikog interesa za ovakvom vrstom poticajnog financiranja očekuje se potpisivanje novih ugovora za koja su u proračunu Grada Zagreba već osigurana sredstva. Ukupna vrijednost iznosit će više od milijun kuna.

IMG 20190219 110655

Startupovi:

Beyond Seen Screen razvija ExRey interaktivnu platformu koja omogućava gledateljima skeniranje i prepoznavanje dijelova određenog videosadržaja.

Inovativna digitalna platforma HUBBIG spaja špeditere, aviokompanije, brodare i NVOCC agente s uvoznicima i izvoznicima uz veliku uštedu vremena i sredstava.

Platforma MOBLEone omogućuje jednostavno kreiranje i umrežavanje mobilnih aplikacija koja malim organizacijama olakšava provedbu EU uredbi poput GDPR-a i EIDAS-a.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next