Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ericsson bilježi velike gubitke u BSS diviziji Istaknuto

Ericsson bilježi velike gubitke u BSS diviziji

Iz Ericssona izjavljuju kako su zbog neuspjelog restrukturiranja BSS (Business Support System) sustava u četvrtom tromjesječju zabilježili gubitak od 6,1 milijardi švedskih kruna (687 milijuna dolara).

Proizvođač mobilne telekomunikacijske opreme najavio je implementiranje nove BSS strategije koja je dio poslovanja s digitalnim uslugama uz pružanje proizvoda za naplatu u stvarnom vremenu.

„Očekivana potražnja kupaca za potpuno integriranim BSS rješenjem nije se ostvarila. Kašnjenje u razvoju proizvoda smanjilo je konkurektnost, a složeni projekti kasnili su i prekoračili troškove“, rekli su iz Ericssona. Dodaju i kako se očekuju otpuštanja radnika u toj poslovnoj jedinici zbog velikih troškova.

Proizvod temeljen na cloudu pod nazivom Revenue Manager lansiran je još 2016., a služi za praćenje poslovanja u realnom vremenu. Ericsson će daljnje investicije u BSS usmjeriti na starije proizvode te ograničiti aktivnosti vezane uz Revenue Manager kako bi ispunio postojeće obveze.

Nedavni financijski izvještaji pokazivali su uspješno šire poslovanje, dok je napredak u digitalnim uslugama bio nešto sporiji, zajedno s problematičnim BSS-om.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next