Logo
Ispiši ovu stranicu

Rolls Royce Marine i Intel započeli suradnju Istaknuto

Rolls Royce Marine i Intel započeli suradnju

Rolls Royce Marine specijalizirana je tvrtka za dizajn brodova, integraciju kompleksnih brodskih sustava te izradu pogona za plovila i njihovu opremu, a zajedno s Intelom idu k ispunjenju cilja koji su si zadali još 2016. – izrada potpuno autonomnih brodova.

Te 2016. Rolls Royce je stavio na stol strategiju i generalni presjek načina rada plovila, a a prošle su godine izrazili mogućnost ostvarenja cilja autonomnog broda do 2025. Već ove godine predstavili su Intelligent Awareness system za brodove s posadom.

digital container

Cjelokupni se sustav sastoji od velikog broja kamera, LiDAR-a (Light Detection and Ranging, pomaže pri trodimenzioniranju karakteristika okoline) i radara koji su spojeni na centralni program. Koristeći algoritme računalnog vida program uočava prepreke poput drugih brodova i šalje informacije posadi. Kako se radi o velikom broju informacija na dnevnoj bazi (otprilike 1TB generira se svakog dana), Rolls Royce koristit će Intelove 3D NAND SSD-ove te Xeon procesore.

rr 1

Rolls Royceov Intelligent Awareness sustav automatski može klasificirati brodove u blizini, a omogućava i bolju vidljivost u lošim vremenskim uvjetima kombinirajući podatke iz više izvora. Do izraza bi sustav trebao doći pri pristajanju.

Zasad se sustav testira na nekoliko plovila poput trajekta u Japanu, a Rolls Royce je počeo sa širom prodajom, naravno, sustava koji još uvijek nadgleda posada.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.