Biz Tech web portal powered by vidi logo2

EU: Listopad donosi radionice o cyber-higijeni Istaknuto

EU: Listopad donosi radionice o cyber-higijeni

Europski mjesec cyber sigurnosti (ECSM) od 2011. godine promovira podizanje svijesti građana Europske unije o ponašanju i sigurnosti na prostranstvima interneta.

Svakog se listopada obilježava ECSM, a glavni cilj cjelokupne kampanje je promjena i utjecaj na ponašanje korisnika interneta, kao i pruženja resursa i informacija kako bi sami mogli promijeniti, na ovaj ili onaj način, svoje ili tuđe navike.

Neke od glavnih točaka ovogodišnjeg mjeseca sigurnosti na internetu su podizanje sveobuhvatne svijesti o samoj sigurnosti, promoviranje sigurnijeg korištenja interneta za sve korisnike, obuhvaćanje dionika od društvenog interesa, promoviranje sigurnosti kroz političke i medijske kanale te, samim time, povećanje interesa nacionalnih medija, europski i globalno.

Svaki tjedan će se govoriti o drugoj temi, dok će ENISA (Agencija EU za mrežnu i informacijsku sigurnost) zajedno sa svojim partnerima podnositi izvješća, organizirati događaje i aktivnosti vezane uz svaku od pojedinih tema. Spomenuti događaji će se fokusirati na praksi, strategijama te online kvizovima.

Prvi tjedan fokus će biti na osnovnoj „cyber higijeni“ što znači kako će se učiti o svakodnevnih preporučenim korisničkim rutinama na internetu poput raznih provjera i na koji način se mora osoba ponašati kako bi ostala sigurna na internetu.

Drugi se tjedan uči o novim tehnologijama i naglasak je na vježbama i edukacijama.

Treći tjedan obuhvaća educiranje o cyber-prijevarama te na koji način identificirati prevare u segmentu financija i ostalih osobnih podataka.

Zadnji se tjedan ponovno obuhvaća tehnologija u ekspanziji te se radi na sigurnosti na istima.

Više o ovogodišnjem mjesecu sigurnosti na internetu pročitajte na poveznici

 

Video sadržaj

ECSM 2018
na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next