Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nakon Ubera i Lyft ulazi na tržište bike-sharinga Istaknuto

Nakon Ubera i Lyft ulazi na tržište bike-sharinga

Uber nije jedini po pitanju ulaganja u nešto zdraviji način prijevoza – onaj biciklistički. Naime, on-demand prijevozna kompanija Lyft kupila je Motivate, tvrtku za iznajmljivanje bicikala.

U svom blog postu iz Lyfta su kazali kako su dogovorili preuzimanje Motivatea koji djeluje područjima New Yorka, San Francisca, Chicaga, Portlanda, Columbusa (Ohio), Bostona i Washington DC-a.

„Način na koji putujemo kroz gradove se uvelike mijenja, a kombinacija Lyfta i Motivatea će donijeti resurse i enerziju kako bi „bikesharing“ i dalje igrao bitnu ulogu u gradskoj mobilnosti“, rekao je Steve Koch, predsjednik Motivatea.

U sklopu akvizicije Lyft će postati vlasnikom Motivateove aplikacije, servisa praćenja i sustava održavanja bicikala i potrošačke podrške. Uz to, na objavljenom blogu može se iščitati i promjena imena iz Motivatea u Lyft Bikes. Bit će zanimljivo pratiti daljnje napredovanje sjedinjenja ove dvije tvrtke pošto je Motivate najveći provider bicikala za iznajmljivanje u SAD-u, dok Uber još uvijek drži nadmoć nad on-demand vožnjama.

Zasad nije poznata točna cifra cjelokupne akvizicije, a valja podsjetiti kako je rival Uber u travnju kupio Jump za gotovo 200 milijuna dolara.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next