Logo
Ispiši ovu stranicu

Uspješne prve transakcije na blockchain platformi Batavia Istaknuto

Uspješne prve transakcije na blockchain platformi Batavia
Batavia, globalna blockchain trgovinska platforma koju je zajednički razvio konzorcij u sastavu Bank of Montreal (BMO), CaixaBank, Commerzbank, Erste Group, IBM i UBS, uspješno je završila svoje prve pilot transakcije s korporativnim klijentima.
 
Inicijalne transakcije uključile su trgovanje automobilima iz Njemačke u Španjolsku te tekstilnim sirovinama za proizvodnju namještaja iz Austrije u Španjolsku.
 
Te transakcije označavaju važan korak u formiranju Batavie kao otvorenog ekosustava koji je izgrađen na IBM Blockchain platformi, pa kažu kako ima potencijal u potpunosti promijeniti korisničko iskustvo klijenata pružanjem digitalnog i automatiziranog načina uređenja, osiguravanja i financiranja transakcija međunarodne trgovine. Pilot transakcije su provedene s različitim načinima prijevoza, zemljopisnim područjima i trgovačkim partnerima svih veličina, naglašavajući sposobnost Batavia-e da razvrsta i upravlja različitim vrstama transakcija.
 
U pokrivanju cjelokupnog procesa trgovine, Batavia obuhvaća zatvaranje trgovinskih sporazuma i izvršenje pametnih plaćanja, što se automatski može pokrenuti određenim događajima u opskrbnom lancu i biti zabilježeno u blockchainu. Platforma je u stanju integrirati alate za pronalaženje i praćenje te upravljanje rizicima, a koji se mogu povezati s ključnim događajima u lancima opskrbe i signalima IoT uređaja, dogovorenim između kupca i prodavatelja. Ove i mnoge druge Batavia značajke pomažu uspostavi platforme za potrebe financiranja trgovine kao čvrst temelj za budućnost trgovinskog financijskog ekosustava.
 
'Prve žive transakcije koje uključuju korporativne klijente označavaju važan korak u razvoju Batavie i naglašavaju ogroman potencijal ove globalne trgovinske platforme. Erste Group zahvaljuje svom korporativnom klijentu Lenzing AG i njihovoj podružnici Lenzing Fibers GmbH, kao i svom dragom Batavia sudioniku banci CaixaBank, za uspješnu suradnju na jednoj od tih pilot transakcija. Iako su potrebni ključni koraci prije nego što je u potpunosti integrirana u našu ponudu za poslovne korisnike, Batavia već daje još jedan dobar primjer kako mi u Erste banci primjenjujemo inovativne nove tehnologije kako bi našim klijentima - uključujući i one u korporativnom sektoru - pružili rješenja koja daju više izbora, transparentnosti i učinkovitosti ", rekao je Patrick Götz, Voditelj korporativnih protoka poizvoda Erste Group Bank AG iz Beča. 

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.